νεκρός-56χρονος-χειριστής-σε-εργατικό-α-81838
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.11.2016 | 08:25

Νεκρός 56χρονος χειριστής σε εργατικό ατύχημα σε ορυχείο στην Άμφισσα

Βράχος αποκολλήθηκε και καταπλάκωσε έναν 56χρονο μεταλλωρύχο στον Ελαιώνα Άμφισσας, σε στοά της εταιρείας «Δελφοί-Δίστομο». Ο άτυχος εργάτης ήταν χειριστής του μηχανήματος πάνω στο οποίο έπεσε ο βράχος. Συνάδελφοι του άτυχου 56χρονου ανέφεραν ότι, παρά τις προσπάθειες, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Λόγω του εργατικού ατυχήματος συνελήφθησαν ο εργολάβος, ο μηχανικός-μεταλλειολόγος και ο εργοδηγός, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα. Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας σημειώνι σε ανακοίνωσή του ότι στο συγκεκριμένο σημείο της στοάς «δεν είχε προηγηθεί μηχανικό ξεσκάρωμα», αποδίδοντας ευθύνες προς όλες τις πλευρές, καθώς διαπιστώνει ότι έχει εγκαταλειφθεί, για λόγους κόστους.

«Η εγκατάλειψη της μεθόδου του μηχανικού ξεσκαρώματος είναι γνωστή στο υπουργείο Περιβάλλοντος και στην Επιθεώρηση Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος, παρ’ όλα αυτά δεν έχουν κάνει καμία ουσιαστική ενέργεια για να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργατών», τονίζεται στην ανακοίνωση.