νέα-στοιχεία-για-το-θάνατο-του-φοιτητή-468513
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.04.2018 | 16:45

Νέα στοιχεία για το θάνατο του φοιτητή στην Κάλυμνο

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία αποκαλύπτει η έρευνα της οικογένειας του φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου, που βρέθηκε νεκρός στην Κάλυμνο τον Νοέμβριο του 2017. Η οικογένεια του φοιτητή μιλά για εγκληματική ενέργεια από την πρώτη στιγμή και περιμένει από τις αρμόδιες αρχές να δώσουν ένα τέλος στο «Γολγοθά» τους που κρατά εδώ και πέντε μήνες.

Το νέο στοιχείο που ενισχύει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας είναι μια φωτογραφία που δείχνει σημάδια στον καρπό του άτυχου Νίκου Χατζηπαύλου. Σημάδια που πιθανόν, όπως υποστηρίζει ο ιδιωτικός ερευνητής της οικογένειας Γιώργος Τσούκαλης, να προήλθαν από δέσιμο των καρπών του φοιτητή.

«Υπάρχει μια φωτογραφία που δείχνει μια συμμετρική περίδεση στον καρπό του άτυχου Νίκου. Μια περίδεση συμμετρικά σαν να είχε ένα ρολόι, σαν να είχε μπρασελέ και στα δυο χέρια, την ώρα που το παιδί δεν φορούσε τίποτα από αυτά. Πολύ πιθανόν να ήταν δεμένο. Έχουμε συνεννοηθεί με τον δικηγόρο της οικογένειας , τον κ. Γιάννη Γλύκα, αυτή η φωτογραφία να παραδοθεί στην εισαγγελία της Κω» είπε στο protothema.gr ο κ. Τσούκαλης.

Αποφασισμένη να βρει την αλήθεια η οικογένεια του φοιτητή

Η οικογένεια του Νίκου Χατζηπαύλου είναι αποφασισμένη να βρει την αλήθεια για το θάνατο του παιδιού της και προσπαθεί να αποδείξει πως ο Νίκος δολοφονήθηκε και ο θάνατός του δεν προέρχεται από ατύχημα όπως αρχικά είχε δείξει η πρώτη νεκροψία- νεκροτομή. Ήδη εδώ και αρκετό καιρό ισχυρίζεται ότι κάποιοι σκηνοθέτησαν την πτώση του προκειμένου να φανεί σαν ατύχημα, ενώ θεωρεί ότι οι δολοφόνοι ήταν πάνω από ένας σε αριθμό.

Ο θείος του Νίκου Χατζηπαύλου μιλώντας και για τα νέα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια είπε: «Υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που σε συνδυασμό με τα ευρήματα που φαίνονται από το υλικό, μας οδηγούν ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Αυτά τα ντοκουμέντα θα τα καταθέσουμε σήμερα κιόλας για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και την έρευνα του εισαγγελέα ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Αρκετά έχει καταπονηθεί κι ο πατέρας και η μητέρα. Προσπαθούμε από την αρχή να αποδείξουμε ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια».

Γιατί η οικογένεια πιστεύει ότι ο φοιτητής δολοφονήθηκε

Από τα πρώτα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της η οικογένεια και την έκανε να πιστεύει πως ο θάνατος του Νίκου είναι προϊόν εγκληματικής ενέργειας ήταν κάποια προσωπικά αντικείμενα του αγαπημένου της παιδιού, το φούτερ, το παπούτσι του και το κομποσκοίνι του εμφανίστηκαν ελάχιστα μέτρα από τη σορό του την ημέρα που βρέθηκε και ο άτυχος φοιτητής, την ώρα μάλιστα που διασώστες, εθελοντές αλλά και ο σκύλος της ΕΜΑΚ που είχαν ελέγξει την περιοχή δεν τα είχαν εντοπίσει. Στη συνέχεια ήρθαν τα αποτελέσματα του πορίσματος του ιατροδικαστή κ. Σωκράτη Τσαντίρη σύμφωνα με τα οποία ο άτυχος φοιτητής είχε βίαιο και ασφυκτικό θάνατο.

Όταν ολοκληρώθηκε το πόρισμα και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα ο πατέρας του Νίκου Χατζηπαύλου, Παρασκευάς, μιλώντας στο protothema.gr είχε εξηγήσει γιατί η οικογένεια υποστήριζε από την πρώτη στιγμή πως επρόκειτο για έγκλημα:

«Παρακαλάμε να κάνουν όλοι σωστά τη δουλειά τους»

«Μας δικαιώνει αυτό το πόρισμα γιατί από την αρχή μιλούσαμε και πιστεύαμε στην εγκληματική ενέργεια του παιδιού μας. Το πόρισμα αυτό θα το έχουμε στα χέρια μας τις επόμενες ημέρες και θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Εμείς αυτό που παρακαλάμε τόσο καιρό είναι να κάνουν όλοι σωστά τη δουλειά τους και κυρίως η αστυνομία για να μας βοηθήσει να βγάλουμε άκρη με το θάνατο του παιδιού μας».

Να υπενθυμίσουμε ότι το πτώμα του άτυχου Νίκου Χατζηπαύλου είχε βρεθεί τον Νοέμβριο του 2017, πεσμένο ανάσκελα, με μια ελαφριά κλίση στο πλάι, κάτω από έναν αναρριχητικό βράχο και έφερε μώλωπες και εκδορές. Κάποια από τα ρούχα του είχαν βρεθεί αρκετά μέτρα πιο μακριά. Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή Ρόδου, Παναγιώτη Κοτρέτσου, ο θάνατος του 21χρονου προήλθε από πτώση, εκδοχή που οι γονείς δεν αποδέχθηκαν.