νέα-ιωνία-πιστολίδι-μεταξύ-αστυνομικ-363643
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.05.2018 | 11:46

Νέα Ιωνία: Πιστολίδι μεταξύ αστυνομικών και νεαρού κακοποιού

Με κλεμμένο αεροβόλο απείλησε αστυνομικούς στην προσπάθειά του να αποφύγει την σύλληψη για κλοπή ένας νεαρός σεσημασμένος κακοποιός στη Νέα Ιωνία και το «πλήρωσε» με μια… σφαίρα στο πόδι, καθώς δεν συμμορφώθηκε ούτε με τις αρχικές υποδείξεις ούτε με τον προειδοποιητικό πυροβολισμό στον αέρα!

Το θρίλερ, που είχε όλα τα συστατικά χολιγουντιανής αστυνομικής ταινίας, ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης με την τηλεφωνική καταγγελία της υπαλλήλου ενός καφέ-αναψυκτηρίου ότι ένας άγνωστος της έκλεψε ένα κινητό και ένα πακέτο τσιγάρα. Οι αστυνομικοί της έδειξαν φωτογραφίες σεσημασμένων και εκείνη αναγνώρισε έναν 30χρονο Έλληνα, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για διάφορες παρανομίες, αλλά βρισκόταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Αμέσως άρχισαν αναζητήσεις και, γύρω στις δυο ώρες αργότερα, άνδρες της Ασφάλειας εντόπισαν σε ένα άλσος τον 30χρονο και επιχείρησαν να τον συλλάβουν. Όμως, εκείνος τους απείλησε με πιστόλι και προσπάθησε να διαφύγει. Οι αστυνομικοί τον διέταξαν να παραδοθεί και ένας από αυτούς πυροβόλησε προειδοποιητικά στον αέρα, αλλά ο 30χρονος συνέχισε να τους σημαδεύει κι έτσι ο ίδιος αστυνομικός τον πυροβόλησε στην αριστερή κνήμη, προκαλώντας του διαμπερές τραύμα!

Ο δράστης ακινητοποιήθηκε και στην κατοχή του κατασχέθηκαν το πιστόλι με το οποίο απείλησε τους αστυνομικούς, το οποίο ήταν αεροβόλο και το είχε κλέψει το περασμένο Σάββατο από το κατάστημα ειδών κυνηγιού μιας γυναίκας στη Νέα Ιωνία, όπως και μια μεταλλική αμπούλα και 49 μεταλλικά σφαιρίδια. Στη συνέχεια, διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν χρειαζόταν να χειρουργηθεί και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για κλοπή, απείθεια, αντίσταση, απειλή και παράβαση του νόμου περί όπλων.