νέα-ανατροπή-στην-υπόθεση-λαγούδη-εντ-450062
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.06.2018 | 21:28

Νέα ανατροπή στην υπόθεση Λαγούδη: Εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού της

Βόμβα μεγατόνων έριξε την Τετάρτη στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο δικηγόρος της οικογένειας της Ειρήνης Λαγούδη, Βασίλης Ταουξής, αποκαλύπτοντας ότι βρέθηκε το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της 44χρονης, το οποίο αναζητούσαν στη λίμνη, όπου βρέθηκε νεκρή.
«Ενδιαφέρθηκαν Έλληνες από την Αμερική, οι οποίοι δουλεύανε στο FBI, ζητήσαμε τη βοήθειά τους και την ενίσχυσή τους δύο μήνες μετά τον θάνατο της Ειρήνης κι εκείνοι εντόπισαν το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της Ειρήνης σε συγκεκριμένο σπίτι, δίνοντάς μας οδό και αριθμό. Το σπίτι αυτό βρίσκεται σε μια παραλίμνια πόλη, κάτι που δεν γνωρίζαμε ούτε εμείς», είπε ο κ. Ταουξής.
Όπως είπε, μόλις το έμαθαν, τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένεια της 44χρονη αναρωτήθηκαν τι δουλειά έχει να εκπέμπει το κινητό της Ειρήνης από τη συγκεκριμένη πόλη που δεν έχει καμία σχέση ούτε με το Μεσολόγγι, ούτε με το Αγρίνιο, ούτε με το σημείο όπου βρέθηκε νεκρή.
«Μάθαμε τη διεύθυνση, στείλαμε ντετέκτιβ και αυτά που μάθαμε και ακούσαμε για το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού μας άφησαν άφωνους», είπε ο κ. Ταουξής.
Ο δικηγόρος της οικογένειας Λαγούδη σημείωσε ότι όλοι αναρωτιόντουσαν πώς γίνεται μια γυναίκα που έχει αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή της, δεν άφησε ένα σημείωμα και δεν αποχαιρέτησε τα παιδιά της, αλλά το μόνο της μέλημα ήταν να εξαφανίσει το κινητό της τηλέφωνο.
Το στίγμα του κινητού βρέθηκε ένα μήνα μετά από το θάνατο της Ειρήνης. Το ζήτημα αυτό διερευνάται από τις αρχές και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν εξελίξεις επί του θέματος, ενώ η οικογένεια γνωρίζει ότι το FBI έχει τις τεχνολογικές δυνατότητες να εντοπίσει το κινητό.
Όλον αυτό τον καιρό οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τις έρευνες αναζητούσαν το κινητό της Ειρήνης στη λίμνη Τριχωνίδα. Οι ειδικοί όμως τους είχαν διευκρινίσει ότι αν το κινητό βρισκόταν μέσα στη λίμνη από τον κυματισμό θα είχε ξεβραστεί στην όχθη. Επίσης, ακόμα κι αν ήταν κλειστό ή σκουριασμένο το σόναρ θα μπορούσε να το εντοπίσει κι έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δε βρίσκεται στη λίμνη το κινητό. Άρα κάποιος πήρε το κινητό τηλέφωνο της 44χρονης.
«Μας ενημέρωσαν λοιπόν από το FBI ότι το κινητό είναι κλειστό και εντοπίζουν το στίγμα του σε μια επαρχιακή κωμόπολη της Αιτωλοακαρνανίας και μας έδωσαν τη διεύθυνση. Όταν πήγαμε και εντοπίσαμε το σπίτι πέσαμε ξεροί γιατί ανήκει σε άτομο που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συνδέεται με την υπόθεση, αλλά εμείς αγνοούσαμε την ύπαρξή του», είπε ο κ. Ταουξής.
Το συγκεκριμένο σπίτι μάλιστα βρίσκεται μετά τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, γεγονός που περιπλέκει ακόμα περισσότερο την υπόθεση, καθώς την περίοδο της εξαφάνισης της Λαγούδη, πρόσωπο που συνδέεται με την υπόθεση είχε μετακινηθεί μεταξύ Ρίου – Αντιρρίου.
Πηγή: star.gr