να-γιατί-πρέπει-να-βάζουμε-ένα-κέρμα-στ-32860
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.06.2017 | 09:38

Να γιατί πρέπει να βάζουμε ένα κέρμα στην κατάψυξη

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει τα τρόφιμα που είναι κατεψυγμένα να αποψυχθούν και να καταψυχθούν εκ νέου.

Να λοιπόν τι πρέπει να κάνουμε για βεβαιωθούμε ότι όσο λείπαμε για διακοπές δεν έγινε διακοπή ρεύματος.

Βάζουμε σε ένα ταπεράκι νερό και θα περιμένουμε να παγώσει. Έπειτα βάζουμε πάνω από τον πάγο που σχηματίστηκε ένα κέρμα. Όταν επιστρέψουμε από τις διακοπές, ανοίγουμε την κατάψυξη και αν το κέρμα είναι στη θέση του τότε καταναλώνουμε άφοβα.

Αν όμως το κέρμα βρίσκεται στον πάτο του τάπερ τότε αυτό σημαίνει ότι τα τρόφιμα ξεπάγωσαν και ξαναπάγωσαν γι’αυτό αποφεύγουμε να τα καταναλώσουμε.