μυτιλήνη-επεισόδια-και-χρήση-χημικών-477778
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.05.2018 | 22:28

Μυτιλήνη: Επεισόδια και χρήση χημικών

Επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Τελωνείου στο λιμάνι της Μυτιλήνης, μεταξύ ομάδας νεαρών και δυνάμεων της αστυνομίας.

Οι νεαροί προσπάθησαν να φθάσουν στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου είναι σε εξέλιξη η ομιλία του πρωθυπουργού, αλλά αντιμετωπίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.

Συγκεκριμένα μερίδα συγκεντρωμένων προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να πάει προς το σημείο όπου θα πραγματοποιούνταν η ομιλία Τσίπρα, αλλά απωθήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές «απάντησαν» με φωτοβολίδες αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από λίγο με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και σπρέι πιπεριού προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος, ενώ σιγά σιγά οι διαδηλωτές άρχισαν να αποχωρούν. Λίγη ώρα αργότερα, επεισόδια εκδηλώθηκαν και στο χώρο του Τελωνείου Μυτιλήνης, μεταξύ νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πορεία ήταν πρωτόγνωρη για το νησί, καθώς ο αριθμός των διαδηλωτών άγγιξε τα 3.000 άτομα.