μύκονος-κουκουλοφόροι-έδειραν-και-λή-433650
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.06.2018 | 17:33

Μύκονος: Κουκουλοφόροι έδειραν και λήστεψαν τον ξάδερφο του αντιδήμαρχου

Ένα πολύ περίεργο περιστατικό το οποίο διερευνάται από τις αστυνομικές Αρχές συνέβη ξημερώματα περασμένου Σαββάτου στη Μύκονο.

Ένας νεαρός Μυκονιάτης, ο οποίος τυγχάνει να είναι συγγενής με τον αντιδήμαρχο Μυκόνου, Μιλτιάδη Ατζαμόγλου, έπεσε θύμα επίθεσης αγνώστων, έξω ακριβώς απο το σπίτι του, το οποίο συνορεύει με το σπίτι του αντιδημάρχου.

Ο νεαρός άνδρας, ο οποίος είναι φοιτητής σε σχολή μαγειρικής και σύμφωνα με πληροφορίες αυτό τον καιρό κάνει την πρακτική του σε ξενοδοχείο του νησιού, είχε μόλις επιστρέψει από την διασκέδαση του οδηγώντας μάλιστα όχι το δικό του αυτοκίνητο, αλλά το αυτοκίνητο, μάρκας Smart του ξαδέρφου του και αντιδήμαρχου Μυκόνου, Μιλτιάδη Ατζαμόγλου, ο οποίος κατά πληροφορίες βρισκόταν μαζί του στο ίδιο μπαρ.

Βγαίνοντας απο το όχημα και κατευθυνόμενος προς το σπίτι του, δέχθηκε βάναυση επίθεση απο μια ομάδα ανδρών που φορούσαν κουκούλες. Δίχως να προλάβει να αντιδράσει άρχισε να δέχεται χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα του με αποτέλεσμα να σωριαστεί αιμόφυρτος στο έδαφος.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο ίδιος ενώπιον των αστυνομικών Αρχών, οι δράστες του αφαίρεσαν 300 ευρώ που είχε πάνω του καθώς και το κινητό του τηλέφωνο.

Τώρα οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, δεδομένου ότι ο νεαρός άνδρας δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν, ούτε είχε πάρε δώσε με τη νύχτα και γενικότερα θεωρείται χαμηλών τόνων.

Παρόμοιο περιστατικό πέρυσι

Θυμίζουμε ότι παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και πέρυσι το καλοκαίρι, όταν ένας επιχειρηματίας ο οποίος ήταν συνιδιοκτήτης σε νεότευκτο μπιτς μπαρ είχε δεχθεί άγρια επίθεση από ομάδα αγνώστων έξω ακριβώς από το σπίτι του με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο των Αθηνών, ενώ στη πορεία αναγκάστηκε να απεμπλακεί από τις δραστηριότητες του στο νησί, φοβούμενος τα χειρότερα.

Οι δράστες, σύμφωνα με την μαρτυρία του θύματος, του απέσπασαν ένα χρυσό Rolex, το πορτοφόλι του και τον παράτησαν αιμόφυρτο, σχεδόν λιπόθυμο.

Μάλιστα η σοκαριστική εικόνα που αντίκρισαν η σύζυγος και τα παιδιά του όταν εκείνος σέρνοντας το κορμί του κατάφερε να φτάσει ως την εξώπορτα του σπιτιού του παραπέμπουν σε μαφιόζικες πρακτικές που εφαρμόζονται σε άλλες περιοχές του πλανήτη, όπως στον κακόφημο ιταλικό Νότο ή στην Κορσική, «το πιο φονικό νησί» της Ευρώπης.

Γεγονός πάντως είναι ότι μέρα με τη μέρα διαπιστώνεται ότι η ραγδαία μετάλλαξη που υφίσταται το μικρό μεν, δημοφιλές δε σε όλο τον κόσμο νησί των Κυκλάδων όχι μόνο έχει αλλοιώνει τη φυσιογνωμία του, αλλά αρχίζει να γίνεται επικίνδυνο τόσο για τους τουρίστες όσο και για εκείνους που εργάζονται ή διοικούν τουριστικές επιχειρήσεις στο νησί, ακόμα και για τους μόνιμους κατοίκους, ακόμη και για τους αιρετούς.