μιχάλης-ιγνατίου-κοντός-ψαλμός-αλλη-322691
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.10.2017 | 05:48

Μιχάλης Ιγνατίου: “Κοντός ψαλμός αλληλούια για το Mega”

Επειδή λέγονται και γράφονται πολλά, τις τελευταίες ώρες, για το μέλλον του Mega, πρέπει κάποια πράγματα να παρουσιαστούν ως έχουν, και όχι όπως τα φαντάζονται κάποιοι άνθρωποι, που δεν νοιάστηκαν ποτέ για τους εργαζομένους, οι οποίοι είναι και τα μεγαλύτερα θύματα αυτής της υπόθεσης. Πρώτον και πλέον σημαντικό: Αυτή τη στιγμή διεξάγονται πολύ ευαίσθητες διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση των δανείων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ.

Οι μέτοχοι ΔΕΝ ζήτησαν κούρεμα των δανείων από τις τράπεζες, όπως απαίτησαν και πήραν άλλοι επιχειρηματίες. Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ζητά μία καθαρή συμφωνία, με αναδιάρθρωση και αλλαγή του επιτοκίου το οποίο τούτη τη στιγμή είναι υψηλότατο.

Οι μέτοχοι κατέθεσαν χθες Δευτέρα την τελική πρόταση τους, η οποία στην ουσία εξυπηρετεί όλους τους πρωταγωνιστές, πρωτίστως τις τράπεζες, και η οποία αν γίνει αποδεκτή θα ξαναδώσει εργασία σε πάρα πολλούς εργαζομένους.

Οι μέτοχοι αποφάσισαν να μην επηρεαστούν οι μισθοί του προσωπικού. Θα πληρωθούν όλα τα χρήματα που τους οφείλονται. Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ έχει ήδη συμφωνήσει με τους προμηθευτές για κούρεμα των απαιτήσεων τους. Οι μέτοχοι δέχθηκαν αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 20 εκ. (15+5).

Είναι σημαντικό ότι δεσμεύθηκαν πως εάν απαιτηθεί, θα προχωρήσουν και σε πρόσθετη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Σημειώνω ότι στους «παγωμένους» λογαριασμούς του καναλιού εισρέουν κάθε μήνα σημαντικά ποσά -υπολογίζεται ότι μέχρι τέλος του έτους, το Mega θα εισπράξει γύρω στα 22-24 εκ. ευρώ. Και μιλούμε για ένα «νεκρό» κανάλι. Άραγε πόσα θα είναι τα έσοδα του εάν διαθέτει νέες σειρές, εκπομπές και δελτία ειδήσεων; Τουλάχιστον διπλάσια. Οι μέτοχοι έχουν δεσμευθεί ότι θα τηρήσουν πλήρως τους όρους της συμφωνίας χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση από τα συμφωνηθέντα. Στόχος τους είναι η επαναλειτουργία ενός δυνατού Mega, που θα περιέχει δελτία ειδήσεων, πολιτικές και άλλες εκπομπές.

Οι μέτοχοι έχουν δώσει εντολή για ταχύτατη ολοκλήρωση των συζητήσεων, ώστε να υπάρξει συμφωνία μέχρι την 31η Οκτωβρίου. Τέλος το μήνυμα από την κυβέρνηση, είναι ότι επιθυμεί να λειτουργήσει το Μεγάλο Κανάλι σε υγιή όμως βάση. Και με αυτό συμφωνούν απόλυτα οι μέτοχοι. Σε ότι αφορά το θέμα της συμμετοχής του κ. Ιβαν Σαββίδη στο μετοχολόγιο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, πρέπει να διευκρινιστεί ότι εδώ και δύο μήνες πούλησε τις μετοχές του στην εταιρεία ΕΛΝΟΒΟ. Η τελευταία ενημέρωσε τη Δευτέρα το πρωί τους υπόλοιπους μεγαλομετόχους και την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, για τις προθέσεις της για το κανάλι. Εάν αποφασίσει οριστικά να μην συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, τότε η οικογένεια Βαρδινογιάννη και ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης θα αναλάβουν ότι τους αναλογεί και διαβεβαίωσαν τις τράπεζες ότι προχωρούν κανονικά με τον σχεδιασμό τους για επαναλειτουργία του Mega.

Τα πράγματα βρίσκονται στο καλύτερο σημείο, που ήταν ποτέ από τον Μάρτιο του 2016, και εάν η απάντηση από τις τράπεζες είναι θετική, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και το Mega θα ξεκινήσει να εκπέμπει και να μεταδίδει ξανά εκπομπές, δελτία και ταινίες από τη «χρυσή» ταινιοθήκη του. Αναμονή, λοιπόν, μέχρι την τελική απόφαση των τραπεζών, που μελετούν με σοβαρότητα την πρόταση των μετόχων του Mega. Γνώμονας και των τραπεζών πρέπει να είναι η σωτηρία των πολλών θέσεων εργασίας, σε μία πολύ δύσκολη στιγμή για την ελληνική οικονομία. Δείχνουν, πάντως, και αυτές ότι το ίδιο επιθυμούν: να σωθούν οι θέσεις εργασίας… Κοντός ψαλμός αλληλούια…

πηγή: mignatiou.com