μην-γράφετε-bff-στο-facebook-δείτε-τι-συμβαίνει-202482
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.03.2018 | 21:04

Μην γράφετε BFF στο Facebook -Δείτε τι συμβαίνει

Με το σκάνδαλο Cambridge Analytica να μονοπωλεί την επικαιρότητα, πολλοί είναι οι χρήστες του Facebook που έχουν θορυβηθεί σχετικά με τις ρυθμίσεις ασφαλείας του λογαριασμού τους και τα προσωπικά τους δεδομένα.   Και αυτό φυσικά δημιουργεί πεδίο να αναπτυχθούν μια σειρά click bait στο διαδίκτυο που στοχεύουν στη μαζική αναπαραγωγή από χρήστες.   Το πιο πρόσφατο προτείνει να πληκτρολογήσετε BFF στην ενότητα σχολίων του Facebook.

«Ο Mark Zuckerberg δημιούργησε τη λέξη BFF. Γράψτε την σε σχόλιο και δείτε εάν το προφίλ σας είναι προστατευμένο. Αν η λέξη γίνει πράσινη, το προφίλ είναι προστατευμένο. Εάν γίνει μαύρο – αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας αμέσως! Share! Μοιραστείτε το!».

Μην το κάνετε γιατί πολύ απλά δεν ισχύει.   Η έννοια του BFF είναι το ακρωνύμιο Best Friends Forever και δεν είναι λέξη που δημιούργησε ο Ζούκερμπεργκ. Τα περισσότερα από αυτά τα σχόλια γίνονται πράσινα, αλλά αυτό δεν δείχνει πόσο προστατευμένος είναι ο λογαριασμός σας.

Γίνεται πράσινο επειδή ανήκει σε μια κατηγορία λέξεων που εμφανίζονται διαφορετικά λόγω του feature Text Delight.   Λέξεις και φράσεις όπως οι «best wishes», «Congrats», «you’re the best» και «xoxo» θα γίνουν επίσης πράσινες.