mίκης-θεοδωράκης-μπογιές-συνθήματα-σ-208126
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.02.2018 | 22:08

Mίκης Θεοδωράκης: Μπογιές & συνθήματα στο σπίτι του -Τι απαντά (φωτο)

Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με μπογιές και έγραψαν σύνθημα έξω από την οικία του Μίκη Θεοδωράκη, στου Φιλοπάππου, το απόγευμα του Σαββάτου, αποδοκιμάζοντας την απόφαση του να συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, την Κυριακή.

Οι άγνωστοι πέταξαν μπογιές στην είσοδο του σπιτιού και έγραψαν το σύνθημα: «Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της πλατείας Συντάγματος», υπογράφοντάς το με το χαρακτηριστικό σύμβολο το οποίο χρησιμοποιούν αναρχικοί και αντιεξουσιαστές (Α σε κύκλο).

Έως αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει κάποια προσαγωγή.

Τι απάντησε ο ίδιος

«Είμαι ήρεμος και έτοιμος» απάντησε ο Μίκης Θεοδωράκης στέλνοντας μήνυμα και στον κόσμο: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση και την ορμητικότητά τους».

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις απειλές που δέχεται για να μην μιλήσει στο συλλαλητήριο και την επίθεση με μπογιές που έγινε στο σπίτι του το μεσημέρι του Σαββάτου ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε: «Είμαι ήρεμος και έτοιμος».

Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμά του για τον κόσμο, απάντησε: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».

Ενώ στην ιστοσελίδα του αναφέρεται πως: «Ότι και να κάνουν τους ενημερώνουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης δεν φοβάται τις απειλές, όπως δεν φοβήθηκε ποτέ τίποτα και κανέναν στη ζωή του και αύριο θα είναι στην εξέδρα της πλατείας συντάγματος.

»Ο Μίκης Θεοδωράκης αύριο έχει ραντεβού με την ιστορία.

»Οι σκοτεινοί κύκλοι που τον πολεμούν απ’ το 1940 και συνεχίζουν μέχρι και τις μέρες μας, είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουν και πάλι στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

»Ως γνωστόν, τα ποντίκια όταν έρχεται η γάτα, πάντα εξαφανίζονται…»

Πώς αντέδρασαν τα πολιτικά κόμματα

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον βανδαλισμό στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου.

Υπενθυμίζουμε – για άλλη μία φορά – ότι η Κυβέρνηση είναι απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών και την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου.

Οι παρακρατικές μέθοδοι, όχι μόνον αποδοκιμάζονται από σύσσωμη την ελληνική κοινωνία, αλλά δεν φοβίζουν και ούτε πτοούν τους πολίτες», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την επίθεση με μπογιές και αναγραφή συνθημάτων στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη σχολίασε μέσω Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής Μίκης Θεοδωράκης.

«Ας μην τα κάνουμε όλα ίσωμα. Κανείς και ειδικά ο Μίκης δεν μπορεί να κριθεί από μια και μόνο απόφαση του. Η τεράστια προσφορά του στην Ελλάδα και στην τέχνη δεν αλλάζει επειδή είπε ότι θα μετάσχει στο συλλαλητήριο. Η ιστορία του δεν μουτζουρώνεται», έγραψε.

«‪Η επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη είναι απολύτως καταδικαστέα», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης και διερωτάται:

«Για πόσο καιρό, όμως, θα καταδικάζουμε επιθέσεις εναντίον πολιτών και πολιτικών; Πόσο δηλητήριο θα χυθεί ακόμη;»

«Οι Έλληνες πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Δεν χωρούν νέοι διχασμοί» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ.