microsoft-word-νέα-λειτουργία-για-να-φτιάξεις-καλ-414295
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.11.2017 | 20:56

Microsoft Word: Νέα λειτουργία για να φτιάξεις καλό βιογραφικό

Η νέα καινοτομία που θα προστεθεί σύντομα στο Microsoft Word ονομάζεται Resume Assistant και έχει σκοπό να βοηθήσει τους χρήστες να δημιουργήσουν ένα άρτιο βιογραφικό σημείωμα “τραβώντας” πληροφορίες από την πλατφόρμα LinkedIn (ανήκει στη Microsoft).

Σύμφωνα με έρευνα της Microsoft, η πλειοψηφία των χρηστών αντιμετωπίζει τέσσερα μεγάλα προβλήματα σε ό,τι αφορά τη σύνταξη του βιογραφικού σημειώματός. Το 60% δεν ήταν σίγουρο για το αν αντιπροσωπεύει τον εαυτό τους με τον καλύτερο τρόπο, ενώ πάνω από το 50% δήλωσε ότι ο ειδικός σχεδιασμός του για μια συγκεκριμένη θέση εργασίας απέφερε τα αντίθετα αποτελέσματα. Επιπλέον, το 30% δεν είχε ιδέα πως παρουσιάζουν τον εαυτό τους άλλοι υποψήφιοι και το 80% θεωρεί ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο να είχαν εικόνα από άλλα βιογραφικά σημειώματα.

Η λειτουργία Resume Assistant θα βοηθήσει σε όλα τα παραπάνω χρησιμοποιώντας δεδομένα που συλλέγονται από εκατομμύρια χρήστες στο LinkedIn, όπως τα δημοφιλέστερα skills, παραδείγματα προϋπηρεσίας, άρθρα σχετικά με τη σύνταξη βιογραφικού κλπ, ενώ θα υπάρχει και η επιλογή ProFinder για λήψη επαγγελματικής βοήθειας.

Το Resume Assistant είναι διαθέσιμο ήδη για όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα Office Insiders και μέσα στους επόμενους μήνες θα λανσαριστεί για όλους.