η-microsoft-θα-κάνει-ευκολότερη-την-πρόσβαση-σ-167948
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.06.2018 | 07:15

Η Microsoft θα κάνει ευκολότερη την πρόσβαση στις ρυθμίσεις των Windows 10

Σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα Windows Latest, η Microsoft συνεχίζει να εργάζεται επάνω στο χαρακτηριστικό “Control Center” [Κέντρο Ελέγχου] των Windows 10, κάτι που επιβεβαιώνεται και από πρόσφατο screenshot.

Το Control Center αποτελεί ουσιαστικά μία προσπάθεια αποσυμφόρησης του Action Center [Κέντρου Ενεργειών], ενώ θα παρέχει εύκολη πρόσβαση στις σημαντικότερες ρυθμίσεις του λειτουργικού συστήματος, τις οποίες είναι πιθανότερο να αναζητήσει ένας χρήστης. Ουσιαστικά μοιάζει αρκετά ως προς τον τρόπο λειτουργίας με το Κέντρο Ελέγχου του iOS, ή την αντίστοιχη λειτουργία του Android.

Το γεγονός ότι οι μηχανικοί του Redmond εξακολουθούν να πειραματίζονται με το Control Center, αποδεικνύεται από το παραπάνω screenshot της εφαρμογής Screen Sketch, στο οποίο εμφανίζεται στην taskbar, αριστερά από το ρολόι, το εικονίδιο ενός γραναζιού, που επιτρέπει την πρόσβαση στο νέο panel.

Δεδομένου ότι το εν λόγω στιγμιότυπο οθόνης προέρχεται από το επίσημο store εφαρμογών των Windows 10 και αφορά εφαρμογή που δημιούργησε η ίδια η Microsoft, είναι εύκολο να καταλήξουμε με σχετική ασφάλεια στο ότι σε μία μελλοντική έκδοση της πλατφόρμας πιθανότατα θα δούμε και το νέο Control Center.

Στην παρακάτω εικόνα που δημοσίευσε το Windows Central, μπορείτε να δείτε πώς θα μοιάζει το Κέντρο Ελέγχου των Windows 10:

πηγή: gr.pcmag.com