μετρό-σε-ποιους-σταθμούς-κλείνουν-οι-π-387356
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.11.2017 | 09:36

Μετρό: Σε ποιους σταθμούς κλείνουν οι πύλες σήμερα

Tέσσερις από του 40 σταθμούς του μετρό θα έχουν κλειστές πύλες από σήμερα στο πλαίσιο της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Συγκεκριμένα αυτό θα γίνει στους Δουκίσσης Πλακεντίας και Αεροδρόμιο, και στον Άγιο Αντώνιο και τον Ελαιώνα, έναν σταθμό στον οποίο η κίνηση είναι ιδιαίτερα περιορισμένη.

Στόχος του ΟΑΣΑ με το σταδιακό κλείσιμο των πυλών στους σταθμούς είναι να αποφευχθούν οι δυσλειτουργίες αλλά και μία νέα ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, ενώ και τις επόμενες μέρες οι επιπλέον πύλες που θα κλείσουν δεν αναμένεται να είναι αρκετές καθώς το επιβατικό κοινό δεν θεωρείται ότι έχει ακόμα εξοικειωθεί με τις διαδικασίες του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και της ηλεκτρονικής κάρτας.

Ένας ακόμα λόγος για τον οποίο εφαρμόζεται σταδιακά το κλείσιμο των πυλών είναι το γεγονός ότι δεν έχουν εκδοθεί ακόμα όλες οι προσωποποιημένες κάρτες που δικαιούνται ελεύθερη πρόσβαση στα Μέσα οι οποίες υπολογίζονται περίπου σε 300.000. Για τις ειδικές αυτές κατηγορίες πολιτών που δεν έχουν λάβει ακόμα προσωποποιημένες κάρτες, όπως άνεργοι και άτομα με ειδικές ανάγκες, θα υπάρχουν εργαζόμενοι στις πύλες οι οποίοι θα τους εξυπηρετούν.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα έχουν διαμηνύσει στον ΟΑΣΑ οι εργαζόμενοι, το μέτρο θα πρέπει να εφαρμοστεί μόνο στους σταθμούς που πληρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας καθώς δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η σύνδεση των συστημάτων ασφαλείας που αφορούν σε έκτακτα περιστατικά όπως για παράδειγμα μία φωτιά.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 16 Νοεμβρίου όταν και σταμάτησε οριστικά η έκδοση των παλαιών χάρτινων εισιτηρίων, στα εκδοτήρια του Μετρό και του Ηλεκτρικού άρχισαν να σχηματίζονται και πάλι ουρές κόσμου που προσπαθούσε να εκδώσει τα εισιτήριά του.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ οι πύλες σε όλους τους σταθμούς θα έχουν κλείσει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.