με-μεθόδους-μαφίας-η-παράνομη-διακίνη-364355
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.05.2018 | 23:20

Με μεθόδους μαφίας η παράνομη διακίνηση φαρμάκων

Αποκαλυπτική για τη δράση του κυκλώματος που διακινούσε παρανόμως αντικαρκινικά φάρμακα ήταν η απολογία της 44χρονης γιατρού του Λαϊκού, η οποία οδηγήθηκε ήδη στη φυλακή.

Η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή της και του συζύγου της για να υποχρεωθεί να εκδίδει πλαστές συνταγές. Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται, ο εκβιαστής δεν συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των συλληφθέντων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Ομολόγησε ότι η ίδια εξέδωσε περίπου 86 κατά παραγγελία, παράτυπες συνταγογραφήσεις, υπό το καθεστώς όμως της απειλής και της εκβίασης από άγνωστο άνδρα, που δεν ανήκει στους ήδη κατηγορούμενους.

Εκτός από τον άγνωστο άνδρα τον οποίο η 44χρονη παρουσιάζει ως εκβιαστή, μέσα από την απολογία της διαφαίνεται μία εξαιρετικά δεμένη οργάνωση σε διάφορες θέσεις Είναι άλλωστε απορίας άξιον πως αυτές οι πλαστές παράνομες συνταγές κατάφερναν να εκτελούνται από φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ μέσα σε δέκα μόλις λεπτά, χωρίς καν τα βιβλιάρια των ασθενών.

Ακόμη πιο περίεργο είναι όμως πως αν και σε αρκετές συνταγογραφήσεις η 44χρονη για να ξεσκεπάσει, όπως λέει, τη δράση του κυκλώματος, είχε αναγράψει λάθος κωδικούς, οι συνταγές εκτελούνταν κανονικά.

Όλα αυτά πλέον ερευνώνται από την ανακρίτρια η οποία προσπαθεί να βρει την άκρη του νήματος στη νοσηρή αυτή υπόθεση αναζητώντας κάθε πιθανό εμπλεκόμενο όχι μόνο στην Αθήνα αλλά σε όλη τη χώρα και σε όλα τα νοσοκομεία.