μέλος-του-ρουβίκωνα-στη-ράκα-μεγάλωσα-496897
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.06.2018 | 13:03

Μέλος του Ρουβίκωνα στη Ράκα: Μεγάλωσα χωρίς εθνική συνείδηση

Τις προσωπικές του εμπειρίες από το μέτωπο της Ράκας στη Συρία, κατά των Ισλαμιστών, αλλά και τις παιδικές του μνήμες, ανακαλεί για πρώτη φορά ενώπιον της κάμερας αναρχικός, μέλος του Ρουβίκωνα με το καλάσνικοφ του δίπλα του. «Έχω πάρει μέρος σε 10 επιχειρήσεις στη Ράκα» σημειώνει δε ο Νικόλας Ματαράγκας.

«Έχω έρθει ατομικά, όχι με απόφαση της ομάδας, ο Ρουβίκωνας το γνωρίζει με στήριξε, είμαι μέλος του Ρουβικώνα, αλλά δεν έχω έρθει με απόφαση της ομάδας» διευκρινίζει.

Έκανα, εξηγεί ο 44χρονος αντιεξουσιαστής, ένα μήνα βασική εκπαίδευση στα όπλα και μετά πήγα μέτωπο, στο διεθνές τάγμα (International Freedom Battalion) δυστυχώς σε αυτές τις επιχειρήσεις χάσαμε κάποιους ανθρώπους. Όπως ανέφερε το γεγονός αυτό τον στιγμάτισε, αλλά αυτές οι απώλειες των πείσμωσαν.

Ο ίδιος αναφέρει πως προέρχεται από οικογένεια κομμουνιστών και για το λόγο αυτό από μικρός είχε μυηθεί στο κομμάτι της πολιτικής κουλτούρας του κόμματος και είχε διδαχθεί από τη μητέρα του να μην είναι «ρουφιάνος γιατί είναι κακό πράμα». Είχα πάντα, σημειώνει ο 44χρονος, άρνηση προς την εξουσία, από μικρός δήλωνα αναρχικός.

Όπως διηγείται δε, «στο ευρωμπάσκετ (του ’87) υποστηρίζαμε τη Σοβιετική Ένωση, όταν έχασε στενοχωρήθηκα, γιατί μεγάλωσα χωρίς εθνική συνείδηση από την οικογένεια με αποτέλεσμα να υπερισχύει το πολιτικό…»

«Ποτέ στην οικογένεια δεν είχαμε ελληνική σημαία ποτέ δεν είχαμε το εθνικό φρόνημα» τονίζει, αλλά αποσαφηνίζει: «μακριά από ανθελληνισμούς και μ….ς, η λογική τώρα στον ελλαδικό αναρχικό χώρο ‘’αναρχικός ίσον ανθέλληνας/ μισώ την Ελλάδα’’ το θεωρώ πέρα για πέρα λάθος καταντάει αστείο».

«Αγαπάω τον τόπο μου, όχι το έθνος με τη λογική του έθνους, αγαπώ τους ανθρώπους που μεγάλωσα, το μέρος που μεγάλωσα» δηλώνει ο Ματαράγκας.

Έχει μάλιστα στο χέρι του τατουάζ της εντολής του Σοβιετικού Στρατού στους στρατιώτες στου Στάλινγκραντ στα κυριλλικά («ούτε βήμα πίσω»).