μεγάλες-καταστροφές-από-την-χαλαζόπτ-24866
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.07.2017 | 15:29

Μεγάλες καταστροφές από την χαλαζόπτωση στην δήμο Δυτικής Αχαϊας

Τεράστιες είναι οι καταστροφές από την χαλαζόπτωση σε καλλιέργειες, αμπελώνες & ελαιόδεντρα στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας.

Δυο ώρες ήταν αρκετές ώστε να εξαφανιστούν ολόκληρες περιουσίες από την σφοδρή χαλαζόπτωση και την παρατεταμένη βροχόπτωση στην Δυτική Αχαΐα, με ζημιές σε όλη την επικράτεια του Δήμου , ενώ σημαντικές ήταν και οι ζημίες σε οικίες και καταστήματα στην Κάτω Αχαΐα.

«Πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα για το τόπο μας» αναφέρει ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου και ζητά με επιστολή του από τον Ε.Λ.Γ.Α. την επίσπευση για την καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειες.

Ενώ τονίζει ότι : «ο αγροτικός κόσμος υποφέρει και περνά δύσκολες στιγμές. Χρειάζεται ουσιαστική στήριξη από την Πολιτεία καθώς το φάσμα της χρεωκοπίας πλανάται πάνω από κάθε νοικοκυριό, ενώ το επιθυμητό αυτές τις δύσκολες ώρες είναι οι αγρότες μας να τύχουν ευνοϊκών δυνατοτήτων αποπληρωμής των οικονομικών τους υποχρεώσεων όπως είναι οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, εφορία κ.α».

Τέλος τόσο ο δήμαρχος όσο και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Χρήστος Σκάγιας τόνισαν ότι θα εξετασθεί από το ΔΣ της ΔΕΥΑΔ η δυνατότητα, στους πολίτες που δυστυχώς υπέστησαν ζημιές λόγω των πρόσφατων καιρικών φαινομένων, να δοθούν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις αποπληρωμής των χρεών τους προς την υπηρεσία ύδρευσης & αποχέτευσης.