λητώ-το-νέο-κύμα-κακοκαιρίας-που-σαρ-406502
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.02.2018 | 10:55

«Λητώ»: Το νέο κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει όλη τη χώρα

Η «Λητώ» έφερε χιόνια και βροχές! – Στα «λευκά» η μισή Ελλάδα, «μουλιάζει» η άλλη μισή!

30 εκατοστά το χιόνι στην περιοχή του Τυμφρηστού – Φόβοι για υπερχείλιση του Σπερχειού! Οριακή κατάσταση σε πολλά σημεία

Κλειστά σχολεία σε Φλώρινα, Πρέσπες, Αμύνταιο, Κοζάνη, Καρπενήσι, Γρεβενά, Καστοριά – Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία – Δείτε σε χάρτες πού θα βρέχει και πού θα χιονίζει

Ο καιρός δείχνει τα δόντια του. Η «Λητώ» όπως ονομάστηκε το νέο κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει όλη τη χώρα φέρνει μαζί της της βροχές, καταιγίδες και χιόνια! Και φυσικά προβλήματα, αφού σε πολλές περιοχές τα σχολεία θα μείνουν κλειστά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Ήδη, στην Κοζάνη και στην Καλαμπάκα το έχει… στρώσει, όπως και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. Αλλά δεν είναι μόνο τα βόρεια που βρίσκονται σε κλοιό κακοκαιρίας.

Στα «λευκά» και η Θεσσαλονίκη

Στη Βόρεια Ελλάδα, ο καιρός άρχισε να «χαλάει» από το βράδυ. Κύρια χαρακτηριστικά του, οι χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, αλλά και οι χαμηλές θερμοκρασίες.

Χιόνια έπεσαν τις τελευταίες ώρες σε περιφερειακούς δήμους της Θεσσαλονίκης, όπως επίσης στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς και στην ορεινή Χαλκιδική. Χιονοπτώσεις σημειώνονται στη δυτική Μακεδονία, όπου σε πολλές περιοχές επικρατούν συνθήκες παγετού.

Κλειστός παραμένει από τις 3 τα ξημερώματα ο επαρχιακός δρόμος Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου, ενώ προς το παρόν η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά στους υπόλοιπους δρόμους του νομού Θεσσαλονίκης.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία σε αρκετούς ορεινούς δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ κανονικά γίνεται η κίνηση στην ΠΑΘΕ. Στη Δυτική Μακεδονία, αλυσίδες ή χιονολάστιχα απαιτούνται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, όπως επίσης στον βασικό κορμό της Εγνατίας Οδού (στους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών).

Στην Εγνατία οδό, η κίνηση των οχημάτων γίνεται χωρίς προβλήματα. Χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς και αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματα που κινούνται στο επαρχιακό και ορεινό δίκτυο της Φλώρινας, της Καστοριάς των Γρεβενών και της Κοζάνης.