λέσβος-συμπλοκές-μεταναστών-με-ένα-νε-416097
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.11.2017 | 23:42

Λέσβος: Συμπλοκές μεταναστών με ένα νεκρό και τρεις τραυματίες

Xτυπημένος από μαχαίρι στο στήθος έχασε τη ζωή του ένας Αφγανός μετανάστης έχασε την ζωή του κατά τη διάρκεια συμπλοκής σε σπίτι που διέμεναν στο χωριό Πάμφιλα της Λέσβου. Παράλληλα τρεις συμπατριώτες του τραυματίσθηκαν και  διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου και νοσηλεύονται.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι μετανάστες συνεπλάκησαν μεταξύ τους για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ  ο νεκρός Αφγανός ονομάζεται «Χαμπίμπι» και είναι γνώριμος στην Αστυνομία, καθώς είχε πρόσφατα αποφυλακισθεί αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης καταδικασμένος για παράνομη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων έναντι αμοιβής το καλοκαίρι του 2015, από τη βόρεια Λέσβο στη Μυτιλήνη σε συνεργασία με Έλληνα ο οποίος επίσης καταδικάστηκε.

Ο «Χαμπίμπι» δεν εργαζόταν, φαίνεται όμως πως «νοίκιαζε» σε αγροτικές εργασίες ομοεθνείς συμπατριώτες του που είχαν εγκατασταθεί σε παλιά σπίτια στο χωριό, ακόμα και σε κελιά στην Εκκλησία του χωριού! Οι κάτοικοι λένε επίσης ότι στα σπίτια αυτά διέμεναν και Αφγανοί μετανάστες που είχαν πρόσφατα έρθει στο νησί και έβρισκαν στέγη αντί του γνωστού καταυλισμού της Μόριας που απέχει περί τα τέσσερα χιλιόμετρα από τα Πάμφυλα.