λάρισα-ξεσηκωμός-για-τη-θανάτωση-αδέσ-97712
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.08.2016 | 18:20

Λάρισα: Ξεσηκωμός για τη θανάτωση αδέσποτων – Μηνύσεις από το Δήμο

Αποτροπιασμός και οργή διακατέχει τους Λαρισαίους φιλόζωους για τους ασυνείδητους που δηλητηρίασαν με φόλες τρία αδέσποτα σκυλιά στο κέντρο της Λάρισας.

Ο Πλάτωνας και ο Μανώλης δυο αδέσποτα που όλοι γνώριζαν στο κέντρο της πόλης άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα σε μια λίμνη αίματος στην οδό Παπασταύρου και στην οδό Βενιζέλου αντίστοιχα, εκεί που καθημερινά έκαναν τις βόλτες τους απολαμβάνοντας τις φροντίδες καταστηματαρχών και περαστικών. Λίγες ώρες αργότερα ένας ακόμη σκύλος εντοπίζεται σε άθλια κατάσταση στην οδό Σεφέρη… ξεψυχά παρά την ιατρική φροντίδα που του παρασχέθηκε.

Το αποτρόπαιο συμβάν σημαίνει συναγερμό στις φιλοζωικές οργανώσεις της πόλης που καλούν όποιον γνωρίζει οτιδήποτε να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Η οργή τους είναι διάχυτη. Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση στο διαδίκτυο του Φιλοζωικού Σωματείου Αnim.A.L:

«Η Λάρισα του πολιτισμού. Η υποψήφια πολιτιστική πρωτεύουσα Ευρώπης 2021, εύγε. Χάσαμε ήδη το Μανώλη μας, και τον Σόκ ή Πλάτωνα. Σήμερα το 3ο σκυλί χαροπαλεύει, και το έργο είναι απο χέρι ανθρώπινο. Το σχέδιο οργανωμένο, εκμεταλλεύτηκαν την αργία και την απουσία του κόσμου απο την πόλη. Έχουν γίνει οι νόμιμες ενέργειες και καταγγελίες. Οι όποιοι εθελοντές έχουν μείνει στη Λάρισα, τρέξανε άμεσα για βοήθεια. Θρηνούμε για τους τρεις αυτούς αγαπημένους μας φίλους, και ελπίζουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ποιά η στάση του Δήμου Λαρισαίων απέναντι στο ειδεχθές αυτό έγκλημα? Περιμένουμε απαντήσεις…

Update 15/08 ώρα 19:50 – Το 3ο σκυλάκι έχασε τη μάχη με τη ζωή. Μετράμε ήδη τρία θύματα.»

O Θάνος Γκουγκλιάνας εκπρόσωπος του Σωματείου μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας είναι καταπέλτης κατά των αρμοδίων οργάνων της πολιτείας. Στρέφεται κατά του Δήμου και της Αστυνομίας αλλά και μερίδας ΜΜΕ ενώ κατακεραυνώνει την νοοτροπία και έλλειψη κουλτούρας των περισσοτέρων όσον αφορά τα ζώα στη ζωή μας. Παράλληλα μιλά για την αδιαφορία που κρατά τα στόματα κλειστά με αποτέλεσμα οι υπαίτιοι να μένουν στο απυρόβλητο.

Την ίδια ώρα με ανακοίνωση του ο Δήμος Λαρισαίων κάνει λόγο για εσκεμμένη ενέργεια και γνωστοποιεί πως πρόκειται να κινηθεί νομικά κατά αγνώστων προκειμένου να αναζητηθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ο Δήμος αναφέρει : » Η δολοφονική  ενέργεια με φόλες κατά αδέσποτων σκύλων στην πόλη της Λάρισας, κοντά σε χώρους που παίζουν παιδιά, προκαλεί αποτροπιασμό και είναι καταδικαστέα από κάθε λογικό άνθρωπο.

Το γεγονός ότι αυτή η αποτρόπαια πράξη, πραγματοποιήθηκε παραμονές  Δεκαπεντάγουστου, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για προσχεδιασμένη ενέργεια. Ο Δήμος Λαρισαίων, θα  κινηθεί νομικά κατ’ αγνώστων, προκειμένου να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι κι να τιμωρηθούν.

Με τη δυσάρεστη αυτή αφορμή, υπενθυμίζουμε ότι το Δήμος Λαρισαίων συντάσσει ατελώς Μητρώο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς. Είναι εκ του νόμου υποχρέωση των πολιτών να δηλώσουν τα ζώα αυτά στο Δήμο, αφού πρώτα αποκτήσουν ταυτότητα και βιβλιάριο υγείας από κτηνίατρο. Το Μητρώο, είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει σε ιδιαίτερα σημαντικό βαθμό, στο θέμα του περιορισμού της εμφάνισης αδέσποτων ζώων. Η νομοθεσία είναι αυστηρή και οι συμπολίτες μας πρέπει να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους.

Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων, θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τις φιλοζωικές οργανώσεις και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη διαχείριση ενός υπαρκτού ζητήματος που απασχολεί όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας και όχι μόνο.

Επίσης ενημερώνουμε,  ότι το δημοτικό Κυνοκομείο, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, περισυλλέγει, φροντίζει, στειρώνει  και στη συνέχεια αφήνει τα αδέσποτα ζώα, στο σημείο απ’ όπου περισυλλέγησαν».

adespoto-skyli-dilitirasmenoadespoto-skyli-nekro