λαμία-επιτέθηκε-με-καραμπίνα-σε-σκύλο-24342
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.07.2017 | 11:05

Λαμία: Επιτέθηκε με καραμπίνα σε σκύλο – Η αντίδραση της Φιλοζωϊκής

Tην κακοποίηση δύο σκύλων στη Λαμία καταγγέλλει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας, επισημαίνοντας ότι το ένα ζώο φέρει τραύματα από σκάγια κυνηγετικής καραμπίνας.

Η ανακοίνωση του Φιλοζωικού συλλόγου:

«Χτυπημένο με σκάγια από κυνηγετική καραμπίνα βρέθηκε το σκυλάκι των φωτογραφιών. Ο ασυνείδητος κυνηγός το πυροβόλησε στο πόδι από κοντινή απόσταση με αποτέλεσμα τα σκάγια να διασπαρούν στο σώμα του άτυχου ζώου, κυρίως στο πόδι.

Στο ίδιο μέρος και συγκεκριμένα στην Νότια Λαμία κοντά σε ένα σούπερ μάρκετ, βρέθηκε βασανισμένος άλλος ένας αδέσποτος σκύλος δεμένος στον λαιμό με σύρμα τόσο στενό ώστε να κοπεί η τραχεία του. Και τα δυο ζώα έλαβαν ιατρική φροντίδα και περίθαλψη.

Δεν γνωρίζουμε αν τα δυο περιστατικά βάναυσης κακοποίησης συνδέονται αλλά δημιουργούνται υποψίες πως στην περιοχή περιφέρεται κάποιος ανάλγητος “άνθρωπος” που χαίρεται προφανώς να βασανίζει ζώα εκτονώνοντας τα βίαια ένστικτά του σε αθώα και ανυπεράσπιστα θύματα.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας καταγγέλλει αυτές τις πράξεις και γνωρίζοντας πως η κακοποίηση ζώων αποτελεί τον προθάλαμο για βίαιη συμπεριφορά και κατά ανθρώπων θα προβεί σε όλες εκείνες τις νόμιμες ενέργειες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό του δράστη και την παραδειγματική τιμωρία του».

Για τον Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας

Η Πρόεδρος

Έφη Γρίβα»