λαμία-ανήλικα-παιδιά-ξάφρισαν-μεαγκί-444332
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.06.2018 | 10:37

Λαμία: Ανήλικα παιδιά ξάφρισαν μεαγκίστρι Α.Τ.Μ.

Έβαλαν τα “γυαλιά” στους επαγγελματίες διαρρήκτες των Α.Τ.Μ. δυο πιτσιρικάδες οι οποίοι είχαν καταφέρει να “ψαρέψουν” με ένα αυτοσχέδιο αγκίστρι από σύρμα ένα ποσό ύψους 1.550 ευρώ από τη μισάνοιχτη θυρίδα ενός μηχανήματος σε υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή της Λαμίας!

Ο φάκελος με τα χρήματα είχε κατατεθεί στις 19 Μαΐου από έναν συναλλασσόμενο στο Α.Τ.Μ., αλλά εγκλωβιστεί μεταξύ του χρηματοκιβωτίου και της θυρίδας. Οι πιτσιρικάδες το είδαν το επόμενο πρωί και κατάφεραν να τον τραβήξουν έξω με το μεταλλικό αγκίστρι! Όμως, δεν υπολόγισαν ότι τους κατέγραφε η κάμερα της τράπεζας κι έτσι τα στοιχεία τους αποκαλύφθηκαν από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας που ενημερώθηκαν από τον διευθυντή του υποκαταστήματος για το έλλειμμα.

Σε βάρος των δυο παιδιών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, αλλά δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Στην δικογραφία περιλαμβάνεται και η μητέρα του ενός από αυτούς, η οποία κατηγορείται για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

Άγνωστοι αποπειράθηκαν να διαρρήξουν με εμπρηστικό μηχανισμό το ΑΤΜ της Alpha Bank που ήταν τοποθετημένο στην είσοδο ενός σούπερ μάρκετ στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων στις 3.30΄ τα ξημερώματα της Τετάρτης, όμως προκάλεσαν μόνο ζημιές στην είσοδο του καταστήματος και στο μηχάνημα το οποίο δεν κατάφεραν να παραβιάσουν.