κύπρος-επιτήδειοι-ξεγελούν-ηλικιωμέ-458424
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.05.2018 | 13:48

Κύπρος: Επιτήδειοι ξεγελούν ηλικιωμένους – Τι πρέπει να προσέχετε

Επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν ηλικιωμένα πρόσωπα με σκοπό να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά, τον τελευταίο καιρό.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η Αστυνομία, το τελευταίο διάστημα έγινε δέκτης αριθμού καταγγελιών και γι’ αυτό το λόγο κάλεσε το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και επιφυλακτικό.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι ηλικιωμένοι δέχονται τηλεφώνημα από άγνωστο αριθμό και τους αναφέρεται ότι δήθεν η κόρη τους, ο γιός τους ή συγγενικά τους πρόσωπα είχαν εμπλακεί σε τροχαία δυστυχήματα με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του άλλου αυτοκινήτου. Οι επιτήδειοι παρουσιάζονται ως αξιωματικοί της Αστυνομίας και ζητούν χρηματικά ποσά για να μεσολαβήσουν δήθεν για να γλυτώσουν τα παιδιά τους από οποιανδήποτε ποινική ευθύνη, ενώ εάν τους αναφερθεί από τους ηλικιωμένους ότι δεν έχουν το χρηματικό ποσό που τους ζητείται, τότε τους ζητούν να τους δώσουν χρυσαφικά.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι ηλικιωμένοι δέχονται και δεύτερη τηλεφωνική κλήση από άτομα που προσποιούνται τα συγγενικά τους πρόσωπα, τα οποία φέρονται να τους αναφέρουν ότι είχαν εμπλακεί σε δυστύχημα και τους εκλιπαρούν να τους βοηθήσουν άμεσα.

Ως εκ τούτου, με αφορμή τα πιο πάνω περιστατικά, η Αστυνομία καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και σε περίπτωση που δεχθεί τέτοιο τηλεφώνημα από τα εν λόγω πρόσωπα, να μην τα εμπιστευτεί, αφού πρόκειται για απατεώνες, και να ενημερώσει σχετικά την Αστυνομία.

Παρακαλείται γενικά το κοινό, εάν περιέλθει στην αντίληψή του οποιοδήποτε τέτοιο περιστατικό που φαίνεται να σχετίζεται με τα κρούσματα αυτά, να επικοινωνεί με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.