κύκλωμα-εξέδιδε-γυναίκες-μέσω-διαδικ-433650
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.02.2018 | 14:35

Κύκλωμα εξέδιδε γυναίκες μέσω διαδικτυακού γραφείου ερωτικών ραντεβού

Οργάνωση τα μέλη της οποίας εντόπιζαν, στρατολογούσαν και εξέδιδαν αλλοδαπές γυναίκες μέσω διαδικτυακού γραφείου ερωτικών ραντεβού, εξάρθρωσε η αστυνομία. Θύμα της οργάνωσης ήταν και ανήλικη στην οποία παρασχέθηκε βοήθεια και προστασία. Συνελήφθησαν 14 άτομα και κατασχέθηκαν περισσότερα από 60.000 ευρώ.

Η ανήλικη από την Βουλγαρία εντοπίστηκε στο πλαίσιο ερευνών για την καταπολέμηση του φαινομένου της εμπορίας ανθρώπων. Είχε στρατολογηθεί από την οργάνωση με σκοπό τη σεξουαλικής της εκμετάλλευση και συγκεκριμένα εκδίδονταν σε ξενοδοχεία, οικίες και οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας.

Ο τρόπος δράσης

Σύμφωνα με τις Αρχές, κάποια από τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν γυναίκες, κυρίως υπηκόους Αλβανίας και Ρουμανίας, και εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη κοινωνική και οικονομική τους θέση, καθώς επίσης και με τη χρήση απατηλών μέσων, αποσπούσαν την συναίνεση τους προκειμένου να εργαστούν ως εκδιδόμενες για λογαριασμό τους, παρακρατώντας το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων.

Τα ερωτικά ραντεβού κανονίζονταν μέσω τηλεφωνικού κέντρου που λειτουργούσε στην περιοχή της Καλλιθέας, ενώ την μεταφορά των γυναικών την πραγματοποιούσαν κάποια από τα μέλη του κυκλώματος. Για την προσέλκυση πελατών, διατηρούσαν στο διαδίκτυο ιστοσελίδες που περιείχαν φωτογραφίες των γυναικών.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 63.830 ευρώ και 880 δολάρια ΗΠΑ.

Συνολικά συνελήφθησαν 12 μέλη της σπείρας, εκ των οποίων 10 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων (Αλβανία, Ρουμανία, Ρωσία, Γεωργία και Καζακστάν). Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται οκτώ επιπλέον μέλη καθώς και ο ιδιοκτήτης του οίκου ανοχής.

Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η Αρχή και προσήχθησαν επιπλέον οκτώ άτομα.