κρήτη-σύζυγος-αστυνομικού-ο-καφεπώλη-406458
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.02.2018 | 11:15

Κρήτη: Σύζυγος αστυνομικού ο καφεπώλης με τα 19 κιλά χασίς στη Μεσαρά

Βαρύγδουπα ονόματα στην κοινωνία της Μεσαράς ήταν οι δυο 47χρονοι συνιδιοκτήτες του καφενείο, που είχε μετατραπεί σε εργαστήριο με πλήρη εξοπλισμό για την μετατροπή της χλωρής κάνναβης σε κατεργασμένη τύπου “σοκολάτας”. Ο ένας είναι σύζυγος αστυνομικού που υπηρετεί σε υπηρεσία της Κρήτης, ενώ ο άλλος έχει απασχολήσει τις αρχές για την εμπλοκή του σε μεγάλη ποινική υπόθεση.

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηρακλείου τους απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή και πώληση ναρκωτικών με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ, καθώς η αξία των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν στο εκτός λειτουργίας μαγαζί υπολογίζεται σε πάνω από 100.000 ευρώ! Και οι δυο ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή το πρωί της Παρασκευής και ως τότε παραμένουν στα κρατητήρια.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης για την σύλληψή τους, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και του Τ.Α.Ε. Μεσσαράς εντόπισαν το εργαστήριο επεξεργασίας κάνναβης που περιλάμβανε έναν ηλεκτρικό αναδευτήρα, κόσκινα, ένα αυτοσχέδιο καλούπι και άλλα εργαλεία και σκεύη και κατέσχεσαν16 κιλά και 400 γραμμάρια ακατέργαστης και δυο κιλά και 584 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή “σοκολάτας”, μαζί με μια ζυγαριά ακριβείας.