κρήτη-συνέλαβαν-αρχαιοκάπηλους-που-έ-474959
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.04.2018 | 17:47

Κρήτη: Συνέλαβαν αρχαιοκάπηλους που έκαναν και εμπόριο χασίς

Αρχαιοκάπηλους που παράλληλα ασκούσαν και τη δραστηριότητα εμπορίας… χασίς συνέλαβαν οι διωκτικές αρχές στην Κρήτη, δίνοντας τέλος στην πολυτάλαντη δράση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι αρχές συνέλαβαν ένα ζευγάρι, έναν 48χρονο και μια 47χρονη, που είχαν κρυμμένα σπίτι τους αρχαία αντικείμενα, όπως και έναν 35χρονο που φέρεται ότι καλλιεργούσε τα ναρκωτικά.

Επιχείρηση της αστυνομίας στο σπίτι του 35χρονου

Μετά από πληροφορίες που διέθετε η αστυνομία, σήμερα το πρωί έγινε έρευνα στο σπίτι του 35χρονου, στην περιοχή του δήμου Γόρτυνας. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι στο σπίτι του είχε στήσει εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.

Μάλιστα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: έξι δενδρύλλια χασίς μέσα σε γλάστρες, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, αντικείμενα και εξαρτήματα για υδροπονική καλλιέργεια, 147 γραμμάρια κάνναβης και 76 γραμμάρια τμημάτων δενδρυλλίων κάνναβης.

Παράλληλα βρήκαν και κατέσχεσαν ένα περίστροφο, δύο κυνηγετικά όπλα, δύο πιστόλια φωτοβολίδων, 148 σφαίρες, κάλυκες, μαχαίρι και ασύρματη κάμερα.

Το ζευγάρι ήταν οι έμποροι και διακινητές

Κατά την προανάκριση οι αρχές διαπίστωσαν πως ο 35χρονος ήταν ο καλλιεργητής των ναρκωτικών και ένα ζευγάρι που έμενε σε διπλανό χωριό (48χρονος άνδρας, 47χρονη γυναίκα) ήταν οι έμποροι και διακινητές.

Οι αρχές προχώρησαν σε έρευνα του ζευγαριού όπου βρήκαν και κατέσχεσαν μία σειρά από αρχαία όπως: δοχείο με ανάγλυφες εικόνες, ορειχάλκινος δίσκος, μαρμάρινη κεφαλή αλόγου, πήλινο δοχείο και πλακίδιο παραλληλόγραμμο.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.