κρήτη-ψαράς-πέθανε-μέσα-στη-θάλασσα-373839
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.01.2018 | 09:50

Κρήτη: Ψαράς πέθανε μέσα στη θάλασσα

Την τελευταία του πνοή στη θάλασσα άφησε χθες το βράδυ ένας επαγγελματίας ψαράς ενώ οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τον θάνατο διερευνώνται από τους άνδρες του Β’ Λιμενικού Τμήματος Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου. Πιο συγκεκριμένα, ο 56χρονος αλιέας είχε βγει στη θάλασσα με το επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος «Μπάρμπα Λάμπρος». Κάτω ωστόσο από αδιευκρίνιστες συνθήκες το σκάφος προσάραξε στα βράχια και εντοπίστηκε ακυβέρνητο χωρίς κανέναν επιβαίνοντα.

Αμέσως υπήρξε υπήρξε κινητοποίηση της Λιμενικής Αρχής Χερσονήσου και στη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκε στην ακτή και σε απόσταση 200 περίπου μέτρων από το σημείο της προσάραξης ο άτυχος ψαράς χωρίς τις αισθήσεις του. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον 56χρονο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου όμως οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Από τη Λιμενική Αρχή παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως από την προσάραξη του αλιευτικού δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Πηγή: Cretapost