κρήτη-ποτέ-την-κυριακή-δηλώνουν-αρχ-41888
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.05.2017 | 20:35

Κρήτη: «Ποτέ την Κυριακή», δηλώνουν αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος και τοπικοί φορείς

Την αντίθεσή του στην λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος και φορείς του Ηρακλείου, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης.

Στις παρεμβάσεις τους, ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης, το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου, οι διοικήσεις του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ), τόνισαν πως είναι αντίθετοι στο άνοιγμα των καταστημάτων κατά την κυριακάτικη αργία, ενώ και το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης επανέλαβε την αντίθεσή του στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Επίσης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, αναφέρει ότι τέθηκε ακόμα «το μείζον ζήτημα που προέκυψε και αφορά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για αντισυνταγματικότητα της παράτασης και κατ’ επέκταση της πληρωμής των συμβασιούχων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με αυτή την απόφαση δημιουργείται κλίμα σύγχυσης και ανασφάλειας των εργαζομένων». Ζητά δε από την κυβέρνηση, να δώσει άμεσα λύση στο μείζονος πολιτικής σημασίας ζήτημα που έχει προκύψει, όπως τονίζει.

Ακόμη, σύμφωνα με το ΕΚΗ, το Σωματείο ήδη έχει συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση για αύριο το πρωί, στις 9:30 πμ στο Εργατικό Κέντρο, παρουσία των συμβασιούχων του Δήμου Ηρακλείου και του προεδρείου του ΕΚΗ.

Τέλος, το Εργατικό Κέντρο καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, και τους συνταξιούχους, στην 24ωρη απεργία, την Τετάρτη, 17 Μάη και στην συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο ΕΚΗ, «κόντρα σε όλες αυτές τις πολιτικές που φτωχοποιούν την ελληνική κοινωνία», τονίζοντας: «Απαίτηση μας είναι να κρατήσουμε ως εργαζόμενοι την αξιοπρέπεια μας».