κρήτη-σε-ποιους-δήμους-τα-σχολεία-θα-πα-68320
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.01.2017 | 18:08

Κρήτη: Σε ποιους δήμους τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Κλειστά θα παραμείνουν πολλά σχολεία λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών των προηγούμενων ημερών και αύριο, Τρίτη 10 Ιανουαρίου, τόσο στο Δήμο Ηράκλειου όσο και σε άλλους Δήμους που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία. Ειδικότερα και με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στις περιοχές του Δήμου Ηρακλείου: Γοργολαϊνη, Τέμενος, Βασιλειές, ‘Αγιο Σύλλα και ‘Αγιο Βλάση.

Στις υπόλοιπες περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά σύμφωνα με τον Δήμο. Εξάλλου ανακοινώθηκε ότι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί οι οποίοι βρίσκονται εντός της πόλης του Ηρακλείου θα λειτουργήσουν κανονικά την Τρίτη 10 Ιανουαρίου.

Κλειστοί λόγω της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί στους οικισμούς Κυπαρίσσι, Ασίτες, Παλιανή, Δαφνές ενώ για την ημέρα επανέναρξης λειτουργίας των παιδικών σταθμών στις συγκεκριμένες περιοχές θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Μαλεβιζίου που βρίσκονται στην Τύλισο, στον Κρουσώνα, στο Μάραθος και στη Ροδιά, εξαιτίας του παγετού που δημιουργείται τις πρωινές ώρες και που καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνες τις μετακινήσεις. Όλες οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, θα λειτουργήσουν κανονικά όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Μαλεβιζίου.

Ακόμη αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων θα παραμείνουν κλειστές.

Επίσης, στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου όλα τα σχολεία του Δήμου της περιοχής αλλά και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά όχι μόνο την Τρίτη 10 Ιανουαρίου αλλά και την Τετάρτη 11 του μήνα. Εξάλλου λόγω του παγετού που έχει δημιουργηθεί, μετά την εκτεταμένη χιονόπτωση στην ευρύτερη περιοχή, µε απόφαση του Δηµάρχου Μινώα Πεδιάδας, Ζαχαρία Καλογεράκη, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθµιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και ΕΠΑΛ στην ευρύτερη περιοχή του Δήµου ενώ οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Στο Δήμο Γόρτυνας θα παραμείνουν αύριο κλειστά όλα τα δημοτικά σχολεία της δημοτικής ενότητας Αγίας Βαρβάρας, ενώ όλα τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά. Ακόμη όλοι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί οι οποίοι βρίσκονται εντός της πόλης του Ηρακλείου θα λειτουργήσουν κανονικά την Τρίτη 10 Ιανουαρίου ενώ κλειστοί λόγω της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί στους οικισμούς Κυπαρίσσι, Ασίτες, Παλιανή, Δαφνές. Για την ημέρα επανέναρξης λειτουργίας των παιδικών σταθμών στις συγκεκριμένες περιοχές θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Επίσης, αποφασίσθηκε η διακοπή των μαθημάτων στις 10 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Τρίτη, στις παρακάτω σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στη διοικητική περιφέρεια τον Δήμου Χερσονήσου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και οι οποίες καθιστούν την πρόσβαση αλλά και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων αδύνατη.

Συγκεκριμένα, θα παραμείνουν κλειστά:

Στην Δημοτική Κοινότητα Μοχού, ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Μοχού.

Στην Τοπική Κοινότητα Επισκοπής, ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Επισκοπής.

Στη Δημοτική Κοινότητα Ανώπολης το Νηπιαγωγείο Ανώπολης.

Στη Δημοτική Κοινότητα Γουβών, το Νηπιαγωγείο ‘Ανω Γουβών (Σκοτεινό).

Στην Τοπική Κοινότητα Σγουροκεφαλίου, το Δημοτικό Σχολείο Σγουροκεφαλίου

Στην Τοπική Κοινότητα Γωνιών, το Νηπιαγωγείο Γωνιών

Στην Τοπική Κοινότητα Ελαίας το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Ελιάς.

Τέλος, στη Βιάννο, όπως ανακοινώθηκε, θα λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία όλων των βαθμίδων.