κρήτη-γονείς-πνίγηκαν-για-να-σώσουν-τα-18562
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.08.2017 | 07:59

Κρήτη: Γονείς πνίγηκαν για να σώσουν τα παιδιά τους (φωτο)

Στο πένθος βυθίστηκε ολόκληρη η Κρήτη από τον άδικο χαμό των δυο γονιών στην προσπάθειά τους να σώσουν τα παιδιά τους.

Ο 35χρονος Βενιζέλος Στρατάκης από τη Ροδιά και η 35χρονη Κατερίνα Καναβάκη από τις Αρχάνες είδαν τα παιδιά τους να κινδυνεύουν την ώρα που κολυμπούσαν στην παραλία του Γεροποτάμου στο Ρέθυμνο.

Χωρίς δεύτερη σκέψη έπεσαν στη θάλασσα για να τα σώσουν, όμως δεν μπόρεσαν να καταφέρουν να τα φτάσουν. Τα ρεύματα τους παρέσυραν και ενώ τα δύο παιδιά σώθηκαν εκείνοι χάθηκαν. Ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τους σώσουν.

Σοκαρισμένα τα παιδιά τους, ηλικίας από 7 μέχρι και 14 ετών, δε μπορούν να πιστέψουν ότι οι γονείς τους από τη μια στιγμή στην άλλη χάθηκαν μπροστά στα μάτια τους.

Tο χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τρίτης δύο από τα τέσσερα παιδιά, που είχαν πάει μαζί με τους γονείς τους για μπάνιο στην παραλία μπήκαν στη θάλασσα.

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή τα παιδιά άρχισαν να παλεύουν με τα κύματα, χωρίς να μπορούν να βγουν έξω από το νερό.

Τότε οι δύο γονείς, χωρίς δεύτερη σκέψη έπεσαν στη θάλασσα για να σώσουν τα παιδιά.

Άλλοι λουόμενοι έσπευσαν κι αυτοί να βοηθήσουν, ανασύροντας σώα και αβλαβή τα δύο μικρά παιδιά, αλλά όχι και τους άτυχους γονείς.

Λίγο αργότερα οι δύο 35χρονοι ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους μέσα από τη θάλασσα.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τους μετέφερε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου οι γιατροί κατέβαλαν κάθε προσπάθεια προκειμένου να τους κρατήσουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς ήταν ήδη αργά.

kanavaki

tot1

Πηγή: Cretaprost.gr