κρήτη-έφυγε-από-τη-ζωή-ένας-από-τους-πι-387342
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.03.2018 | 09:06

Κρήτη: Έφυγε από τη ζωή ένας από τους πιο καταξιωμένους εμπόρους (φωτο)

Από το 1950 είχε αφήσει τη δική του σφραγίδα στο εμπορικό γίγνεσθαι του νησιού αλλά η καρδιά του τον πρόδωσε στα 85 του χρόνια.

Ο λόγος για τον Μαρίνο Μιζεράκη, ένας από τους πλέουν αγαπητούς εμπόρους του Ηρακλείου, ο θάνατος του οποίου βύθισε στο πένθος την οικογένεια του και σκόρπισε  θλίψη σε όλους όσοι είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν.

Το όνομα του οποίου ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με το Ηράκλειο και το χώρο του εμπορίου καθώς από το 1950 είχε ανοίξει την δική του επιχείρηση με χρώματα, στην καρδιά της πόλης και συγκεκριμένα επί της οδού Κόσμων.

Ο Μαρίνος Μιζεράκης επί σειρά δεκαετιών κατάφερε να πετύχει στα εμπορικά του βήματα και να διαγράψει μια λαμπρή πορεία στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι όχι μόνο του Ηρακλείου αλλά και της Κρήτης.

Δεν ήταν άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι οι Ηρακλειώτες που ήθελαν κατευθυνθούν προς την οδό Κόσμων , χρησιμοποιούσαν το κατάστημα Μιζεράκη για να βρουν τον προσανατολισμό τους.

Τα χρόνια πέρασαν και ο Μαρίνος Μιζεράκης , συνταξιοδοτήθηκε, παραδίδοντας σκυτάλη και συνάμα τα μυστικά για την επιτυχία της επιχείρησης του στα μέλη της οικογένειας του.

Ο 85χρονος πριν από μερικά 24ωρα υπέστη έμφραγμα και άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και τελικά υπέκυψε.

Η κηδεία του έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά και η ταφή στο κοιμητήριο της Αλικαρνασσού.

Ψήφισμα εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου μετά από Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο

Στο θλιβερό άγγελμα του θανάτου του πατέρα, του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. κ. Μανόλη Μιζεράκη, συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε:

  1. Να παραστεί σύσσωμο στην νεκρώσιμη ακολουθία.
  2. Να εκφράσει τα βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  3. Να κατατεθεί χρηματικό ποσό αντί στεφάνου στο σύλλογο Ηλιαχτίδα.
  4. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στα ΜΜΕ.

Ο Μαρίνος Μιζεράκης είχε επιτελέσει σπουδαίο κοινωνικό έργο ενώ η αγάπη του για τη θάλασσα ήταν τέτοια που όχι μόνο κολυμπούσε χειμώνα καλοκαίρι αλλά επί σειρά ετών ήταν και πρόεδρος του συλλόγου χειμερινών κολυμβητών Ηρακλείου.

neakriti.gr