κρήτη-62χρονος-διακινεί-από-το-κελί-του-473601
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.04.2018 | 11:10

Κρήτη: 62χρονος διακινεί από το κελί του ηρωίνη

Ακριβώς ένα μήνα μετά τη σύλληψη ενός ζευγαριού Ελλήνων που θα «έριχναν» πάνω από μισό κιλό ηρωίνης στα στέκια τοξικομανών του Ηρακλείου Κρήτης, ακολουθώντας εντολές ενός 62χρονου κρατούμενου φυλακών, αποκαλύφθηκε ότι ο «εγκέφαλος» της διακίνησης έδωσε παρόμοιες εντολές μέσα από το κελί του και σε έναν Βούλγαρο που συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας!

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών γνώριζαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο του 62χρονου που είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης και, όταν το εντόπισαν να κινείται σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, το ακινητοποίησαν για να το ελέγξουν.

Στο εσωτερικό του βρήκαν 562 γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή «βράχου» και πέρασαν χειροπέδες στον 58χρονο Βούλγαρο ο οποίος το οδηγούσε κατ’ εντολή του αδίστακτου κρατούμενου!

Στην κατοχή του αλλοδαπού, εκτός από το όχημα, κατασχέθηκαν 190 ευρώ, 210 δηνάρια Σερβίας και 130 λέβα Βουλγαρίας, όπως και τρία κινητά για τα οποία ζητήθηκε άρση απορρήτου επικοινωνιών. Ο 58χρονος ομολόγησε ότι λειτουργούσε για λογαριασμό του φυλακισμένου Έλληνα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, ενώ στην δικογραφία περιελήφθη και ο 62χρονος.

Μόλις στις 22 Μαρτίου,είχαν συλληφθεί στο Ηράκλειο δυο Έλληνες, μια 38χρονη και ένας 47χρονος, που οι επαφές τους με τον 62χρονο “εγκέφαλο” της διακίνησης είχαν υποπέσει στην αντίληψη των αστυνομικών οι οποίοι παρακολουθούσαν διακριτικά τις κινήσεις τους. Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν τότε δύο συσκευασίες με 504 γραμμάρια ηρωίνης, ενώ στο σπίτι τους βρέθηκε και μια ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα ηρωίνης. Στην προανάκριση επιβεβαιώθηκε ότι είχαν παραλάβει την ηρωίνη κατ’ εντολή του φυλακισμένου.