κοζάνη-επιβάτης-λεωφορείου-μετέφερε-483984
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.05.2018 | 11:15

Κοζάνη: Επιβάτης λεωφορείου μετέφερε τρία κιλά χασίς και κοκαΐνη

Τα ‘χαν τα… χρονάκια τους οι τρεις Έλληνες που επιδίδονταν στην καλλιέργεια κάνναβης σε περιοχή της Κοζάνης, αλλά παραλάμβαναν και σημαντικές ποσότητες μαζί με κοκαΐνη από άγνωστη πηγή. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία, μάλιστα, αναλάμβανε να μεταφέρει με λεωφορείο το παράνομο εμπόρευμα για να μην δίνει στόχο.

Οι πληροφορίες για τις «δουλειές» της τριμελούς σπείρας και τον τρόπο που γίνονταν αυτές, έφτασαν στους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών οι οποίοι εντόπισαν τον 68χρονο μεταφορέα μόλις κατέβηκε από το λεωφορείο, του έκαναν έλεγχο και βρήκαν στην κατοχή του τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους τριών κιλών και 336 γραμμαρίων και μια συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 40 γραμμαρίων! Ο ηλικιωμένος συνελήφθη και στο σπίτι του στην Κοζάνη βρέθηκε μια μίνι χασισοφυτεία από 16 δενδρύλλια σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός 59χρονου που είχε πάει να παραλάβει τον 68χρονο με Ι.Χ. αυτοκίνητο, αλλά μόλις είδε τους αστυνομικούς έγινε… καπνός! Όμως, δεν απέφυγε τις χειροπέδες καθώς οι άνδρες της Δίωξης τον εγκλώβισαν ενώ επέβαινε σε ένα Ι.Χ. φορτηγό που οδηγούσε ο τρίτος συνεργός τους, ένας 61χρονος, ο οποίος επίσης συνελήφθη. Οι τρεις «συνεταίροι» οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα κατά περίπτωση για σύσταση εγκληματικής ομάδας, καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, υπόθαλψη εγκληματία και απείθεια.