κορινθία-σπείρα-με-ανήλικους-πίσω-από-2-323779
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.03.2018 | 12:08

Κορινθία: Σπείρα με ανήλικους πίσω από 29 ληστείες και 14 κλοπές

Τουλάχιστον τέσσερα ανήλικα παιδιά ήταν μέλη της εγκληματικής ομάδας που είχε γίνει φόβος και τρόμος στην Κορινθία εδώ και ένα χρόνο, όπου είχε διαπράξει πλήθος ληστειών με θύματα ηλικιωμένους, αλλά και κλοπές. Τρία από αυτά συνελήφθησαν με επιχείρηση που οργανώθηκε από την Ασφάλεια Κορίνθου.

Με τη βοήθεια αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και των Ο.Π.Κ.Ε. Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας, οι τρεις ανήλικοι εντοπίστηκαν στα Εξαμίλια Κορινθίας και μαζί τους συνελήφθησαν τρεις 19χρονοι, ένας 21χρονος, ένας 24χρονος και μία 42χρονη γυναίκα.

Ακόμη, οι αστυνομικοί αναζητούν άλλα τρία μέλη της συμμορίας ηλικίας 20, 27 και 30 χρόνων και έναν ακόμη ανήλικο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου που άσκησε σε βάρος τους δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, από τις 7 Φεβρουαρίου του 2017 τα μέλη της σπείρας είχαν διαπράξει στα Εξαμίλια 28 ληστείες και μια απόπειρα σε βάρος ηλικιωμένων τους οποίους ακινητοποιούσαν με βία ή απειλές και τους άρπαζαν χρήματα, κοσμήματα, ακόμη και τα αυτοκίνητά τους με τα οποία διέφευγαν. Στις 14 κλοπές που εξιχνιάστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, περιλαμβάνονται αυτές ένδεκα οχημάτων από τα οποία βρέθηκαν οκτώ και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Ακόμη, οι δράστες διέρρηξαν τρία καταστήματα, ένα όχημα και ένα σπίτι σπάζοντας τα τζάμια τους.

Η συνολική αξία της λείας της σπείρας από τις ληστείες και τις κλοπές σε χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές και άλλα είδη, ξεπερνά τα 10.000 ευρώ. Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη για να εξιχνιαστεί πλήρως η δραστηριότητά της και να αποκαλυφθεί η τυχόν εμπλοκή περισσοτέρων ατόμων σε αυτήν.