κορινθία-κλεμμένο-ι-χ-οδήγησε-στην-εξι-323675
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.02.2018 | 13:15

Κορινθία: Κλεμμένο Ι.Χ. οδήγησε στην εξιχνίαση οκτώ κλοπών

Η οργανωμένη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του τοπικού τμήματος, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε ένα χωριό του Δήμου Σικυωνίων στην Κορινθία, είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστεί το αυτοκίνητο που είχαν κλέψει τρεις νεαροί από το Κιάτο.

Δυο από τους Έλληνες δράστες ηλικίας 19 και 21 χρόνων συνελήφθησαν ενώ επέβαιναν σε αυτό, έχοντας παραποιήσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του. Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 0,12 εκατοστών, ένας σουγιάς, κατσαβίδια, ένα λοστός, καλέμι και άλλα διαρρηκτικά εργαλεία, μια κουκούλα και ένα ζευγάρι γάντια.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες μαζί με έναν 31χρονο που αναζητείται, διέπραξαν άλλες επτά κλοπές, από τις 20 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, στην Κορινθία διέρρηξαν μια εκκλησία, δυο σπίτια και ένα κατάστημα σε χωριά του Δήμου Σικυωνίων, σε όχημα και μία σε επιχείρηση σε κοινότητες του Δήμου Βέλου – Βόχας και στη Μεσσηνία μία κλοπή οχήματος σε χωριό του Δήμου Οιχαλίας, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του.

Οι δυο νεαροί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου και σε βάρος τους ασκήθηκε δίψξη για διακεκριμένες κλοπές, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και πλαστογραφία, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τον 31χρονο. Η έρευνα συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων κλοπών που τυχόν έχουν διαπράξει.