κόρη-αστυνομικού-η-19χρονη-που-συνελήφθ-415067
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.11.2017 | 14:05

Κόρη αστυνομικού η 19χρονη που συνελήφθη για ναρκωτικά στο Χονγκ Κονγκ

Κόρη αστυνομικού από τη Μυτιλήνη είναι η 19χρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνης αξίας περίπου 307.000 δολαρίων και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει ακόμα και το ενδεχόμενο της ποινής των ισοβίων.

Οπως μεταδίδει το site lesvosnews, στη Λέσβο όλοι μιλούν για ένα πολύ ήσυχο κορίτσι, κόρη ενός από τους πιο συνεπείς και έντιμους αστυνομικούς της Λέσβου. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας της 19χρονης έχει υποστεί σοκ. Ο ίδιος εκτιμά ότι το παιδί του έχει πέσει θύμα μαφιόζων εμπόρων ναρκωτικών, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν το όνειρό της να κάνει καριέρα στο μόντελινγκ. Μάλιστα εκτιμάται ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η κοπέλα να μην γνώριζε καν τι κουβαλούσε επάνω της. Αλλες πηγές αναφέρουν ότι ο σύντροφος της 19χρονης είχε την ιδέα για το ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ και της το είχε παρουσιάσει σαν δώρο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της τελωνειακής υπηρεσίας του Χονγκ Κονγκ η μεταφορά ναρκωτικών είναι ένα «σοβαρό παράπτωμα» που τιμωρείται «με πρόστιμο έως 5 εκατομμυρίων δολαρίων Χονγκ Κονγκ (640.000 δολάρια ΗΠΑ) και ποινή ισόβιας κάθειρξης».

Στην επίσημη ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η κοπέλα έφτασε στο Χονγκ Κονγκ με πτήση από την Αιθιοπία με τους τελωνειακούς να εντοπίζουν τα ναρκωτικά σε μια συσκευασία που είχε κρύψει σε κρύπτη στο σακίδιο πλάτης της.

Η 19χρονη επρόκειτο την Τετάρτη να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου.

Η συσκευασία στην οποία είχαν τοποθετηθεί τα ναρκωτικά

Σύμφωνα με τα shanghaiist.com και South China Morning Post, η 19χρονη Ελληνίδα είναι η τέταρτη γυναίκα επισκέπτης που συνελήφθη την τελευταία εβδομάδα στο αεροδρόμιο, προσπαθώντας να περάσει παράνομα κοκαΐνη.

Οι Αρχές εξετάζουν αν οι τέσσερις γυναίκες, ανάμεσά τους και η Ελληνίδα, σχετίζονται μεταξύ τους και «στρατολογήθηκαν» από τον ίδιο έμπορο ναρκωτικών, ώστε να περάσουν παράνομα κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ.

Οι υπόλοιπες τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν είναι μια 19χρονη που έφτασε από την Αιθιοπία, μια 52χρονη που έφτασε από το Περού μέσω Ολλανδίας και μια 24χρονη που έφτασε από την Τανζανία μέσω Αιθιοπίας.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη σύλληψή της: