κλείνουν-για-λίγες-ώρες-οι-μπάρες-του-μ-440850
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.05.2018 | 08:50

Κλείνουν για λίγες ώρες οι μπάρες του μετρό στο Σύνταγμα

Στο κλείσιμο των πυλών στο σταθμό του μετρό προχωρά σήμερα ο ΟΑΣΑ αλλά μόνο για λίγες ώρες.

Ο Οργανισμός εντατικοποιεί, σταδιακά και κατά διαστήματα, το καθολικό κλείσιμο των πυλών σε σταθμούς του Μετρό, συμπεριλαμβανομένης δηλαδή της πύλης των ΑμεΑ.

Σημειώνεται πως από τον Σεπτέμβριο που έχουν τοποθετηθεί τα νέα ακυρωτικά μηχανήματα σε πολλούς σταθμούς οι μπάρες είναι ανοιχτές, με αποτέλεσμα πολλοί να μην χρησιμοποιούν εισιτήρια.

Το κλείσιμο όλων των πυλών, έστω και πιλοτικά, δείχνει ότι η μετάβαση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας στην εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έχει εισέλθει στην τελική ευθεία.

Τα πρώτα αποτελέσματα εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, έπειτα από το σταδιακό κλείσιμο των πυλών είναι ενθαρρυντικά, δεδομένου ότι τα έσοδα του ΟΑΣΑ ξεπέρασαν τον Μάρτιο το 17%, έναντι του αντίστοιχου περσινού μήνα (με άνοδο έκλεισε και ο Απρίλιος), ενώ ο αριθμός των προσωποποιημένων καρτών έχει ξεπεράσει τις 700.000.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, μέχρι τα μέσα Μαϊου, αναμένεται να έχουν κλείσει όλες οι πύλες στους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου.