κλειστό-το-τελωνείο-των-ευζώνων-ανοικ-63620
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.01.2017 | 11:09

Κλειστό το τελωνείο των Ευζώνων, ανοικτός ακόμη ο Προμαχώνας

Κλειστό παραμένει από το απόγευμα της Δευτέρας το τελωνείο των Ευζώνων. Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν καταλάβει τον κόμβο της Ειδομένης, που βρίσκεται στα 200 μέτρα από τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, αλλά και τις παρακαμπτήριους οδούς που οδηγούν στο τελωνείο.

«Εάν οι αστυνομικές δυνάμεις δεν εμποδίσουν τις επιπλέον δυνάμεις που περιμένουμε στο σημείο -νωρίς το μεσημέρι, σε ένδειξη καλής θέλησης θα δώσουμε στην κυκλοφορία ένα ρεύμα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων», ανέφερε στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου δήμου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης. «Αν τους εμποδίσουν, τότε είμαστε αποφασισμένοι να σκληρύνουμε τη στάση μας», διεμήνυσε.

«Θα πάμε Προμαχώνα», διαμηνύουν αγρότες και κτηνοτρόφοι των Σερρών

Αποφασισμένοι να φτάσουν στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, εξακολουθούν να δηλώνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Σερρών, που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

«θα φτάσουμε Προμαχώνα, ακόμη και μέσα απο τα χωράφια», σημειώνουν. Η αστυνομική παρουσία είναι ισχυρή τόσο κατά μήκος της εθνικής οδού Σερρών – Προμαχώνα, όσο και στις παρακαμπτήριους οδούς.

Και σήμερα αναμένεται εκ νέου να κλείσει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Σερρών, στο ύψος του Λευκώνα -πιθανόν απο τις 12 το μεσημέρι.

Στον επ’ αόριστον αποκλεισμό -και στα δύο ρεύματα- του σημείου «Πράσινα Φανάρια» (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία), προχώρησαν λίγο μετά τις 18.00 τη Δευτέρα αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής και αρκετών περιοχών της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Η κυκλοφορία γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς. Οι συμμετέχοντες στο μπλόκο σκέφτονται να πραγματοποιήσουν πορεία στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και χωρίς να κλείνουν τον δρόμο να κατευθυνθούν στον επιβατικό σταθμό για συμβολική διαμαρτυρία.

Σε κάθε περίπτωση, η εξέλιξη θα αποφασιστεί σε γενική τους συνέλευση, ωστόσο αναφέρουν ότι δεν προτίθενται να αποκλείσουν το αεροδρόμιο.

Συμβολικό αποκλεισμό δύο ωρών, από τις 12 το μεσημέρι, προγραμματίζουν οι αγρότες που εγκαταστάθηκαν στα διόδια των Μαλγάρων.

Στις 15.00 υπολογίζεται να φτάσουν στον κόμβο Δερβενίου αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις περιοχές Λιτή, Δρυμό, Μελισσοχώρι, Άσσηρο και Λαγκαδά, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες συγκεντρώνονταν στη διασταύρωση της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονικής – Σερρών.

Τα τρακτέρ τους έχουν παρατάξει στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής. Χθες προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό και στα δύο ρεύματα, κίνηση που αναμένεται να επαναλάβουν και σήμερα.