κυριακάτικη-ποδηλατοπορεία-στη-δυτ-α-54186
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.03.2017 | 08:56

Κυριακάτικη ποδηλατοπορεία στη Δυτ. Αττική για το κλείσιμο του ΟΕΔΑ

Ποδηλατοπορεία σε δήμους της Δυτικής Αθήνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο πλαίσιο εκδηλώσεων  για το οριστικό κλείσιμο της εγκατάστασης της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Φυλής και για την αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η πορεία, την οποία διοργανώνουν οι συλλογικότητες και οι φορείς του «Δυτικού Μετώπου», θα ξεκινήσει από την πλατεία των Αγίων Αναργύρων στις 10:30 και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων με ενδιάμεσους τους δήμους Ιλίου, Περιστερίου και Πετρούπολης.

Στη σχετική ανακοίνωση του, το Δυτικό Μέτωπο υποστηρίζει ότι «τα σκουπίδια στη Φυλή είναι έγκλημα διαρκείας» και «διαιωνίζεται ως η μόνη «λύση» για σχεδόν όλα τα σκουπίδια της Αττικής, ενώ γιγαντώνεται το εργοστάσιο αποβλήτων (ΕΜΑΚ) στη Φυλή, ώστε να υποδέχεται 350 χιλ. τόνους σκουπιδιών και 100 χιλ. τόνους βιοαπόβλητα το χρόνο».

Το Δυτικό Μέτωπο κατηγορεί για αδράνεια την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και πολλούς δήμους, σε ό,τι αφορά τη μείωση των απορριμμάτων με πρόληψη, προδιαλογή και ανακύκλωση, γεγονός που «οξύνει το αδιέξοδο και φέρνει όλο και πιο κοντά τον κίνδυνο μιας τεράστιας κρίσης σκουπιδιών». Επίσης, καλεί τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας και της υπόλοιπης Αττικής να συνεχίσουν την πάλη ενάντια σε αυτά τα σχέδια, διεκδικώντας: ανακύκλωση στην πηγή και δίκαιη κατανομή των εγκαταστάσεων σκουπιδιών σ’ όλη την Αττική και να κλείσει οριστικά η εγκατάσταση της Φυλής με την πλήρωση της β’ φάσης στα τέλη του 2018.