κηδεύτηκε-ο-πρώην-δήμαρχος-βούλας-56440
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.03.2017 | 14:41

Κηδεύτηκε ο πρώην δήμαρχος Βούλας

Κηδεύτηκε το μεσημέρι από τον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου στο Πανόραμα Βούλας, με δαπάνη του δήμου Βούλας-Βάρης- Βουλιαγμένης, ο πρώην δήμαρχος Βούλας Άγγελος Αποστολάτος.

Ο Άγγελος Αποστολάτος απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 77 ετών χάνοντας τη μάχη με ανίατη ασθένεια. Ο εκλιπών διετέλεσε δήμαρχος Βούλας από το 1987 μέχρι το 1996 όταν παραιτήθηκε από τη θέση του για να διεκδικήσει την εκλογή του στο κοινοβούλιο, με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 1996. Επανήλθε στα κοινά του δήμου με τις εκλογές του 2006 και του 2010 και από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέβαλλε αποφασιστικά στη διαμόρφωση της δημοτικής διοίκησης και πρακτικής.

Κατά κοινή ομολογία ήταν ο «αναμορφωτής» της πόλης, χαρακτηρισμό που απέδωσε στον εκλιπόντα και ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Στον επικήδειο που εκφώνησε, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του ‘Αγγελου Αποστολάτου και στο ρόλο που διαδραμάτισε ώστε να μετατραπεί η Βούλα της δεκαετίας του ‘80 σε μια σύγχρονη και λειτουργική πόλη. «Επί ημερών του άλλαξε χαρακτήρα και εικόνα η περιοχή», επισήμανε ο νυν δήμαρχος σημειώνοντας ότι η Βούλα από «αποκομμένο χωριό μετατράπηκε σε προνομιακή περιοχή με τις πλατείες, τους δρόμους, τις παιδικές χαρές, τα σχολεία κ.α. που δρομολόγησε ο εκλιπών, υλοποιώντας την εικόνα που οραματίστηκε για την πόλη του».