καιρός-βροχές-καταιγίδες-και-χιόνια-σ-412461
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.12.2017 | 07:00

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά -Αναλυτική πρόγνωση

Κακοκαιρία, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και τα χιόνια στα ορεινά, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα στα δυτικά, τα νότια και βαθμιαία στο ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί τοπικά στα πελάγη 7 με 8 και πρόσκαιρα το πρωί στο Ιόνιο 9 μποφόρ.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές – κυρίως από το βράδυ – οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανώς κατά τόπους θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά, από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες το πρωί.

Ανεμοι: νότιοι 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 05 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία από το μεσημέρι στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, οι οποίες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς (πάνω από 800 μέτρα) και της Πελοποννήσου (πάνω από 1000 μέτρα) θα είναι πυκνές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: από 07 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις δυτικές και νότιες περιοχές. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στην Πελοπόννησο και το απόγευμα στη Στερεά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά οι οποίες στα ορεινά της Πελοποννήσου θα είναι πυκνές (πάνω από 1000 μέτρα).

Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 06 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ στην Κρήτη και από τη νύχτα στις Κυκλάδες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Ανεμοι: νότιοι 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 09 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 29-12-2017

Καιρός: στη Θράκη, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από αργά το απόγευμα. Στα υπόλοιπα άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά (περίπου από τα 800 μέτρα).

Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.