κέρκυρα-η-σκυλίτσα-vamma-ξέθαψε-άλλο-15-κιλό-463780
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.03.2018 | 18:19

Κέρκυρα: Η σκυλίτσα Vamma ξέθαψε άλλο 1,5 κιλό ηρωίνης

Η πανέμορφη σκυλίτσα Vamma, που πολλές φορές έχει βγάλει ασπροπρόσωπους τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, ανέλαβε να εντοπίσει τη μεγάλη ποσότητα ηρωίνης του πολυμελούς κυκλώματος Ελλήνων και Αλβανών που εξαρθρώθηκε με αστραπιαία επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της νότιας Κέρκυρας, το απόγευμα του Σαββάτου.

Κατά την διάρκεια των ερευνών που κράτησαν δυο 24ωρα, οι αστυνομικοί είχαν κατάσχει 805 γραμμάρια ηρωίνης, 3.520 ευρώ που προέρχονταν από τις πωλήσεις ναρκωτικών, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, ένα μοτοποδήλατο και έξι κινητά. Όταν, όμως, οδήγησαν την Vamma σε μια υπαίθρια έκταση στην περιοχή του Κάβου Λευκίμμης, εκείνη ξέθαψε από το χώμα δυο βάζα που περιείχαν συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους ενός κιλού και 597 γραμμαρίων καθώς και μία ηλεκτρονική ζυγαριά, ανεβάζοντας έτσι τη συνολική ποσότητα που θα διακινούσε η σπείρα σε δυο κιλά και 402,07 γραμμάρια!

Σε βάρος των μελών της σπείρας, που κρατούνται για να απολογηθούν στον ανακριτή, σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας. Υπενθυμίζεται ότι έχουν συλληφθεί ο 28χρονος Αλβανός αρχηγός μαζί με δυο ομοεθνείς του ηλικίας 21 και 51 χρόνων, οι οποίοι αποτελούσαν τον οργανωτικό πυρήνα και αναλάμβαναν τη μεταφορά και την αποθήκευση των ναρκωτικών, καθώς και δυο Έλληνες ηλικίας 38 και 57 χρόνων που είχαν ρόλους διακινητών.

Ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί τρεις Έλληνες 33, 28 και 47 χρόνων που δεν συνελήφθησαν και αναζητούνται όπως και πέντε Αλβανοί, ένας που δεν έχει ταυτοποιηθεί και τέσσερις ηλικίας 31, 31, 26 και 19 χρόνων, οι οποίοι «έσπρωχναν» το παράνομο εμπόρευμα. Σε βάρος και των 13 μελών του κυκλώματος έχουν ασκηθεί διώξεις με κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την εισαγωγή, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος.