κάτοικοι-της-κηφισιάς-αντιδρούν-με-πι-54932
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.03.2017 | 10:58

Κάτοικοι της Κηφισιάς αντιδρούν με πιθανή φιλοξενία μεταναστόπουλων

Υπογραφές συγκέντρωσαν εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων του δήμου Κηφισιάς και κάτοικοι της περιοχής, προκειμένου να μην φιλοξενηθούν μεταναστόπουλα σε κτίριο που βρίσκεται στο Κεφαλάρι.

Συγκεκριμένα πολίτες, εκπρόσωποι συλλόγων, αλλά και δημοτικών παρατάξεων μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Πολιτείας συναντήθηκαν σε καφέ της περιοχής προκειμένου να εκδώσουν ψήφισμα για την αποτροπή φιλοξενίας παιδιών προσφύγων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά τις πληροφορίες ότι πρόκειται να φιλοξενηθούν μέρχι 100 ορφανοί ανήλικοι μετανάστες, σε κτίριο του Ερυθρού Σταυρού, στην οδό Γεωργαντά, στο Κεφαλάρι.

Μάλιστα συγκεντρώθηκαν και 50 υπογραφές ώστε το θέμα να πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο αφού οι πολίτες υποστηρίζουν ότι υποβαθμίζεται η περιοχή και απειλείται η περιουσία τους από την πρόσβαση των μεταναστών στο Κεφαλάρι! Μάλιστα θεωρούν ότι απειλούνται από πιθανή συνύπαρξη των παιδιών τους με προσφυγόπουλα στο ίδιο σχολείο…

Πάντως το συγκεκριμένο κτίριο είναι πραγματικό ερείπιο και η πιθανότητα να φιλοξενήσει οποιονδήποτε φαντάζει απίθανο. Το κτίριο αποτελεί κληροδότημα προς τον Ερυθρό Σταυρό με σκοπό να γίνει ξενώνας για αδελφές νοσοκόμες που βγαίνουν στη σύνταξη, κάτι όμως που ποτέ δεν έγινε και μια και δεν εκπληρώθηκε ο σκοπός του, και πλέον έχει περιέλθει στη δικαιοδοσία του Δήμου Κηφισιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες παρόντες στη συνάντηση της Δευτέρας από δημοτικούς συμβούλους ήταν ο Γιώργος Παπαδόπουλος από το συνδυασμό «Σίγουρα Βήματα» και ο Γιάννης Καπάτσος από την «Ελληνική Αυγή» και οι περισσότεροι παριστάμενοι υπέγραψαν για το ανεπιθύμητο των μεταναστών.

Πηγή: kifisianews.gr