καθυστέρηση-πτήσης-το-κινητό-σας-ξέρε-32512
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.06.2017 | 09:46

Καθυστέρηση πτήσης; Το κινητό σας ξέρει πόσα σας οφείλει η αεροπορική

Η εφαρμογή Boarding Pass Scanner δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες να ελέγχουν την αποζημίωση που μπορούν να διεκδικήσουν λόγω καθυστέρησης της πτήσης τους απευθείας από την πύλη επιβίβασης και τους επιτρέπει άμεσα να προβαίνουν σε αξίωση της αποζημίωσης που τους αναλογεί. Αυτή η εξέλιξη έρχεται ως προσθήκη στην υπάρχουσα δωρεάν εφαρμογή AirHelp (για Android και iOS συσκευές), η οποία είναι η πιο διαδεδομένη παγκοσμίως εφαρμογή για αποζημιώσεις από καθυστερήσεις πτήσεων.

AdTech Ad

Για να χρησιμοποιήσουν τη νέα λειτουργία, οι επιβάτες αεροπορικών πτήσεων αρκεί να φωτογραφίσουν το barcode που βρίσκεται πάνω στην κάρτα επιβίβασης με την κάμερα του κινητού τους τηλεφώνου. Η εφαρμογή Boarding Pass Scanner επιτρέπει επίσης στους επιβάτες να προσθέτουν περισσότερες από μία κάρτες επιβίβασης, διευκολύνοντας έτσι οικογένειες και για όσους ταξιδεύουν σε ομάδες. Λειτουργεί συμπληρωματικά με το υπόλοιπο κομμάτι της εφαρμογής AirHelp, η οποία προσφέρει, επίσης, στους επιβάτες δωρεάν συμβουλές για τα δικαιώματα των καταναλωτών σε περίπτωση που η πτήση τους καθυστερήσει, ακυρωθεί ή υπάρξουν υπεράριθμες κρατήσεις (overbooking).

Πρόσφατα, η AirHelp παρουσίασε επίσης τον Herman, τον πρώτο δικηγόρο τεχνητής νοημοσύνης, ο οποίος σχεδιάστηκε ειδικά για να βοηθήσει στη διαδικασία διεκδίκησης  αξιώσεων με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ακρίβεια. Κάθε χρόνο, μόνο το 2% από τα οκτώ εκατομμύρια των επιβατών, που δικαιούνται αποζημίωση λόγω προβλημάτων με τις πτήσεις τους, καταθέτουν αίτημα για να λάβουν αποζημίωση.

πηγή: news247.gr