κατερίνη-βιαστικοί-ληστές-άρπαξαν-τα-406458
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.04.2018 | 12:00

Κατερίνη: Βιαστικοί ληστές άρπαξαν τα μισά χρήματα από ηλικιωμένη

Μέσα στην ατυχία της και την οδυνηρή εμπειρία που βίωσε όταν εισέβαλαν στο σπίτι της στο τοπικό διαμέρισμα του Σβορώνου στην Κατερίνη τρεις αποφασισμένοι ληστές -μεταξύ των οποίων μια γυναίκα!- στάθηκε και λίγο τυχερή μια ηλικιωμένη. Πάνω στη βιασύνη τους, οι δράστες άρπαξαν τα… μισά από τα χρήματα που είχε στο πορτοφόλι της!

Οι κακοποιοί οι οποίοι φορούσαν κουκούλες διέρρηξαν με λοστό ένα παράθυρο τού σπιτιού και όρμησαν μέσα, αρπάζοντας από το λαιμό την 88χρονη γυναίκα που ζει με τον γιο της ο οποίος όμως δεν βρισκόταν εκείνη την ώρα εκεί. Με την απειλή βίας, οι δράστες ζήτησαν από την πανικόβλητη ηλικιωμένη να τους αποκαλύψει πού φύλαγε χρήματα και εκείνη τους έδωσε το πορτοφόλι της, που είχε μέσα 300 ευρώ τα οποία είχαν απομείνει από την πενιχρή σύνταξή της.

Αμέσως μετά, οι ληστές έδεσαν την 88χρονη και έφυγαν βιαστικά από το σπίτι, πετώντας το πορτοφόλι στην αυλή αφού πρώτα (νόμισαν ότι) το άδειασαν! Όπως αποδείχθηκε, όμως, πάνω στη φούρια τους άρπαξαν μόνο 180 ευρώ από τα 300, ενώ τα υπόλοιπα βρέθηκαν άθικτα! Οι άνδρες της Ασφάλειας που έφτασαν στο σπίτι όταν τους ειδοποίησε ο γιος της ηλικιωμένης που είχε βρει τη μητέρα του δεμένη, παρέλαβαν το πορτοφόλι και το έστειλαν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής υπηρεσίας για να εξεταστεί για δακτυλικά αποτυπώματα και DNA.