καταγγελίες-για-ανήλικα-βαποράκια-85618
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.10.2016 | 09:42

Καταγγελίες για ανήλικα “βαποράκια” έξω από σχολεία

Ανησυχία προκαλεί στους γονείς και τις διωκτικές Αρχές η διακίνηση και η χρήση ναρκωτικών από ανηλίκους ακόμα και έξω από σχολεία. Στις περιοχές της Ηλιούπολης και του Υμηττού η καταγγελία μιας ταραγμένης μητέρας στην Αστυνομία έγινε αφορμή για να συλληφθούν πέντε μαθητές σε ραντεβού για παραλαβή ναρκωτικών έξω από Λύκεια. Πρόκειται για μια από τις πολλές καταγγελίες που δέχονται τα τοπικά αστυνομικά τμήματα από γονείς που ζητούν επιτακτικά να ληφθούν μέτρα για να προστατευτούν οι χώροι εκπαίδευσης.

Η μητέρα μετέβη στις 5 Οκτωβρίου 2016 στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης και ενημέρωσε τους αστυνομικούς ότι η κατάσταση είναι εκτός έλεγχου με τα ναρκωτικά και ότι φοβάται πολύ για τη 15χρονη κόρη της γιατί ο 16χρονος φίλος της καταναλώνει συστηματικά χασίς. Έτσι, η αστυνομία ξεκίνησε την έρευνα και κατάφερε την περασμένη Παρασκευή να εντοπίσει έναν 17χρονο Έλληνα στην πλατεία του Υμηττού έξω από Λύκειο με ένα γραμμάριο κάνναβης στη κατοχή του.

Οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν και μέσα από την κατάθεση που τους έδωσε προσπάθησαν να φτάσουν και σε άλλους ανηλίκους. Το επόμενοι βήμα ήταν ο εντοπισμός ενός 14χρονου αιγυπτιακής καταγωγής ο οποίος παρά την ηλικία του έκανε χρήση ναρκωτικών. Ο 14χρονος είπε στους άνδρες της ασφάλειας Ηλιούπολης ότι είχε παραγγείλει από 16χρονο Αλβανό χασίς.

Το ραντεβού για την παράδοση είχε κλειστεί έξω από το Λύκειο της Ηλιούπολης.