καταγγελία-κεερφα-ρατσιστική-επίθεσ-67644
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.01.2017 | 21:37

Καταγγελία-ΚΕΕΡΦΑ: Ρατσιστική επίθεση στην Ελευσίνα και συγκάλυψη από ΑΤ Ελευσίνας

Ρατσιστική επίθεση στην Ελευσίνα και συγκάλυψη από ΑΤ Ελευσίνας με σύλληψη του θύματος, καταγγέλλει με ανακοίνωση της, η Κίνηση Ενώμενοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωση της:

«Επίθεση δέχτηκε ένας εργάτης από το Πακιστάν από ομάδα φασιστοειδών στην Ελευσίνα σήμερα το πρωί στις 9πμ. Ο Μωχάμετ Γιουσούφ, νυχτοφύλακας σε εργοστάσιο μαρμάρων είχε τελειώσει τη βάρδια του και πήγαινε προς το σπίτι του όταν τον πλησίασε ομάδα με 10-12 άτομα κοντά σε σχολείο της περιοχής. Αποσπάστηκε ένας με ένα ρόπαλο και του κατάφερε δύο χτυπήματα στο κεφάλι και τρία στην πλάτη και άρχισε να αιμορραγεί.

O δράστης έβριζε και φώναζε “εσείς όλοι οι Πακιστανοί είστε βρόμικοι” ενώ οι υπόλοιποι της ομάδας, ανάμεσα τους και δύο γυναίκες, γελούσαν επικροτώντας τον. Ο Μοχάμετ Γουσούφ έτρεξε σε κοντινό κατάστημα και οι άνθρωποι από αυτό ειδοποίησαν την Αστυνομία. Το φασιστοειδές παρέμενε με το ρόπαλο στο σημείο για δέκα λεπτά μέχρι που ήρθε η Αστυνομία και οι κάτοικοι υπέδειξαν το δράστη τον οποίον συνέλαβε η Αστυνομία.

Μετά την διακομιδή του στο νοσοκομείο όπου του έγιναν ράμματα στο κεφάλι η Αστυνομία τον έφερε στο ΑΤ όπου και ανεγνώρισε τον δράστη.

Είναι σκάνδαλο ότι η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του θύματος.

Άραγε δεν έχουν στη κατοχή τους οι αστυνομικοί το ρόπαλο με το οποίο χτύπησε το φασιστοειδές τον Μοχάμεντ; Πήραν άραγε κατάθεση από τους ανθρώπους που ειδοποίησαν για το περιστατικό; Ας απαντήσει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Τόσκας αν αυτή η διαδικασία είναι διερεύνηση της ρατσιστικής βίας η συγκάλυψη της.

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση του Μοχάμεντ Γιουσούφ και να τιμωρηθεί ο δράστης της ρατσιστικής επίθεσης».