κατά-των-μεταναστών-το-58-των-ελλήνων-δε-61754
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.02.2017 | 16:50

Κατά των μεταναστών το 58% των Ελλήνων δείχνει δημοσκόπηση

H πλειονότητα των Ευρωπαίων θέλει απαγόρευση της μετανάστευσης από χώρες που είναι κυρίως μουσουλμανικές, σύμφωνα με νέα έρευνα, που δημοσιεύει ο Independent και διενεργήθηκε από το Chatham House. Υψηλό είναι το ποσοστό των Ελλήνων καθώς αγγίζει το 58%.

Όπως δείχνει η έρευνα, που διενεργήθηκε σε 10 Ευρωπαϊκές χώρες, το 55%, κατά μέσο όρο, των πολιτών των χωρών αυτών θέλει να σταματήσει όλη η μελλοντική μετανάστευση από τις κυρίως Μουσουλμανικές χώρες. Η έρευνα της Chatham House, η οποία διενεργήθηκε πριν υπογράψει ο Ντόναλντ Τραμπ το εκτελεστικό διάταγμα που απαγόρευε την είσοδο στις ΗΠΑ μεταναστών από επτά κυρίως Μουσουλμανικές χώρες, έδειξε πως η πλειονότητα σε όλες σχεδόν τις χώρες (εξαιρουμένων δυο) αντιτίθεται στη μετανάστευση από Μουσουλμανικές χώρες. Μόνο το 20% δήλωσε πως διαφωνεί, ενώ το 25% απάντησε πως δεν γνωρίζει.

Υπέρ της απαγόρευσης τάσσεται το 71% των Πολωνών, το 65% των Αυστριακών, το 64% των Ούγγρωνκαι των Βέλγων, το 61% των Γάλλων, το 58% των Ελλήνων, το 53% των Γερμανών, το 51% των Ιταλών, το 47% των Βρετανών, ενώ το χαμηλότερο ποσοστό εμφανίζει η Ισπανία, με 41%.

Οι αρνητικές απαντήσεις δεν ξεπερνούν το 32% σε καμία από τις χώρες.