καστοριά-προσωπικούς-λόγους-επικα-55056
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.03.2017 | 13:15

Καστοριά: «Προσωπικούς λόγους» επικαλέστηκε ο καθ΄ομολογία δολοφόνος του οδηγού ταξί

«Προσωπικούς» χαρακτήρισε τους λόγους που τον οδήγησαν στο να δολοφονήσει τον 52χρονο οδηγό ταξί στην Καστοριά ο 30χρονος ειδικός φρουρός, σύμφωνα με το alphafm.gr.

Η δολοφονία έγινε το βράδυ της Παρασκευής στην Λεύκη Καστοριάς και ο αστυνομικός ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του το Σάββατο. Του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία, ενώ ο 30χρονος αστυνομικός ζήτησε προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί. Το βράδυ του Σαββάτου οδηγήθηκε εκ νέου στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Καστοριάς.

Οι αστυνομικές αρχές υπό το φόβο επεισοδίων από την πλευρά των συγγενών του θύματος, επέλεξαν να παρουσιάσουν τον δράστη ενώπιον του εισαγγελέα Καστοριάς, την ίδια χρονική στιγμή που πραγματοποιούταν η νεκρώσιμος ακολουθία του άτυχου οδηγού ταξί.

Αστυνομικές πηγές δεν διαψεύδουν τις φήμες που κυκλοφορούν πως οι προσωπικοί λόγοι, τους οποίους επικαλέστηκε ο δράστης, ήταν η άσχημη οικονομική του κατάσταση, που τον ώθησε στο να επιχειρήσει να ληστέψει τον άτυχο 52χρονο. Όταν ο τελευταίος αντέδρασε, τότε ο ειδικός φρουρός τον πυροβόλησε.

Θρήνος στην κηδεία

Εκαντοντάδες φίλοι και συνάδελφοι παραβρέθηκαν στην κηδεία του οδηγού στο χωριό Τσάκωνη Καστοριάς, ενώ όλα τα ταξί της πόλης από νωρίς το πρωί σε ένδειξη πένθους φέρουν μαύρες κορδέλες.

Ο ειδικός φρουρός με το ίδιο όπλο είχε τραυματίσει τον Μαζιώτη

Από την βαλλιστική εξέταση προέκυψε πως ο 30χρονος ειδικός φρουρός, με το ίδιο όπλο που σκότωσε τον 52χρονο οδηγό ταξί, είχε πυροβολήσει και τραυματίσει πριν από τρία χρόνια τον Νίκο Μαζιώτη στο Μοναστηράκι. Τότε ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός χρησιμοποίησε το 45αρι προκειμένου να απαντήσει στα πυρά του μέλους του Επαναστατικού Αγώνα.