κανονικά-τα-δρομολόγια-κέρκυρας-ηγο-409598
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.11.2017 | 08:53

Κανονικά τα δρομολόγια Κέρκυρας –Ηγουμενίτσας: Αναστολή απεργίας ναυτεργατών

Σε αναστολή της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιούσαν από το πρωί της Πέμπτης προχώρησαν νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης οι ναυτεργάτες της Κέρκυρας, με το σκεπτικό της ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς αύριο (Παρασκευή) το μεσημέρι στις 12.30, θα έχουν νέα συνάντηση, αυτή τη φορά στα γραφεία της ΠΝΟ με την Ένωση Πορθμείων.

Έτσι λοιπόν από το πρωί της Παρασκευής, στις 6, τα δρομολόγια Κέρκυρας  Ηγουμενίτσας εκτελούνται κανονικά, αλλά υπό την αναμονή των εξελίξεων στην Αθήνα, αναφορικά με τη συλλογική σύμβαση των πληρωμάτων των πορθμείων εσωτερικού και την επίλυση των θεσμικών αιτημάτων που αφορούν το ΥΝΑΝΠ.

Να θυμίσουμε ότι τα αιτήματα των ναυτεργατών είναι τα εξής:

Να οριστεί στη ΣΣΕ χρόνος ανάπαυσης και σίτισης των πληρωμάτων σε 1 ώρα από 35 λεπτά που ισχύουν τώρα.

Αύξηση 3% επί της ΣΣΕ.

Να μειωθούν οι ακινησίες των πλοίων που φτάνουν έως και τους 5 μήνες ετησίως.

Να δοθεί σε όλα τα πληρώματα το νυκτερινό επίδομα εργασίας.

Να προστεθεί ένας βοηθός μηχανής σε ανοικτού τύπου πλοία καθώς και να προστίθεται κατά την θερινή περίοδο ένας επιπλέον επίκουρος στα κυλικεία των πλοίων ανοικτού τύπου.

Εντωμεταξύ, την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε μια ακόμα συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας, αυτή τη φορά μεταξύ των σωματείων μελών της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ∆ιονύση  Χαράλαμπου Καλαματιανού.

Το θέμα αφορούσε την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ της ΠΝΟ και της Ένωσης Πορθμείων Εσωτερικού, για το έτος 2018 και τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας  Ηγουμενίτσας.

Στη συνάντηση, ο κ. Τσάγκαρης από την πλευρά του, δεσμεύτηκε ότι θα θέσει υπόψη του ∆ιοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Πορθμείων τις απεργιακές διεκδικήσεις του Σωματείου των ναυτεργατών της Κέρκυρας.

Παράλληλα τονίστηκε ότι τα αιτήματα της ωριαίας διακοπής για την ανάπαυση των πληρωμάτων, καθώς και της καταβολής νυχτερινού επιδόματος, θα συζητηθούν στην (σημερινή) συνάντηση της Ένωσης με την Π.Ν.Ο, ώστε στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων για τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, να δοθεί συναινετική λύση σε αυτά τα ζητήματα.