κάλυμνος-σπείρα-διακινούσε-ηρωίνη-469478
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.04.2018 | 17:09

Κάλυμνος: Σπείρα διακινούσε ηρωίνη

Ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Κάλυμνο έκλεινε όλα τα μυστικά μιας εξαμελούς σπείρας που διακινούσε ηρωίνη στο νησί, αλλά και όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που χρειάζονταν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος για να τυλίξουν τα μέλη της σε μια κόλλα χαρτί.

Τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, οδηγούσαν σε έναν 29χρονο Έλληνα που φερόταν ως αρχηγός του κυκλώματος. Έτσι, έγιναν «σκιά» του και εκείνος τους οδήγησε άθελά του στο κτίριο που χρησιμοποιούσε ως «καβάντζα». Μόλις παρέλαβε από αυτό τέσσερις συσκευασίες με 20,30 γραμμάρια ηρωίνης, συνελήφθη.

Κατά την έρευνα στο κτίριο βρέθηκαν άλλα 36,22 γραμμάρια ηρωίνης, μια ζυγαριά ακριβείας, σύνεργα για την «κοπή» της ηρωίνης, 165 ευρώ, αλλά και τραπεζικά βιβλιάρια και κάρτες μαζί με μια κάρτα εταιρείας ταχυμεταφοράς χρημάτων, τα οποία ερευνώνται για να αποκαλυφθούν το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της σπείρας και τα έσοδά της.

Στην πορεία της επιχείρησης συνελήφθησαν άλλοι τέσσερις Έλληνες, τρεις άνδρες ηλικίας 35, 47 και 50 χρόνων και μια 51χρονη γυναίκα και ένας 27χρονος Πακιστανός που διακινούσαν τα ναρκωτικά υπό τις οδηγίες του 29χρονου, ενώ κρατούσαν και το… «ταμείο» της σπείρας! Όλοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για σύσταση συμμορίας, απόκρυψη, κατοχή και αγορά ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση.